Moderna spune că vaccinul său are o eficienţă de aproape 95% în prevenirea COVID-19. „Este o zi grozavă”

  • Un nou vaccin care protejează împotriva Covid-19 are o eficienţă de peste 90%.
  • Vaccinul produs de compania americană Moderna are o eficienţă de 94,5%, arată datele preliminare ale companiei americane Moderna.
  • Vaccinul a fost testat pe 30.000 de oameni din Statele Unite, dintre care jumatate au primit un vaccin placebo.
  • Este un vaccin pe bază de ARN, la fel ca vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech.
Urmărește
9352 afișări
Imaginea articolului Moderna spune că vaccinul său are o eficienţă de aproape 95% în prevenirea COVID-19. „Este o zi grozavă”
Rezultatele vin să completeze veştile bune primite săptămâna trecută, când Pfizer a publicat date similare. Cele două anunţuri sporesc încrederea în faptul că vaccinurile pot ajuta la învingerea pandemiei.
 
Ambele companii au folosit o abordare extrem de inovatoare şi experimentală pentru a-şi proiecta vaccinurile.
 
 
Este un vaccin pe bază de ARN, la fel ca vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech. Este fabricat din acid ribonucleic mesager (ARNm), un cod genetic care spune celulelor cum să producă proteine, ce ajută sistemul imunitar să producă anticorpi pentru combaterea virusului.
 
Moderna spune că este o „zi grozavă” şi intenţionează să solicite aprobarea utilizării vaccinului în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, datele sunt încă preliminare.
 
„Moderna intenţionează să se înscrie pentru a primi o Autorizaţie de Utilizare de Urgenţă (EUA) de la FDA (Food and Drug Administration) din SUA, în următoarele săptămâni, şi se aşteaptă ca această autorizaţie să se bazeze pe analiza finală a 151 de cazuri şi o urmărire mediană de peste 2 luni”, transmite compania.

„Acesta este un moment esenţial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva COVID-19. Începând cu luna ianuarie, am urmărit şi monitorizat acest virus cu intenţia de a proteja cât mai mulţi oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade, am ştiut că fiecare zi contează. Această analiză intermediară pozitivă din Studiul de Fază 3 ne-a oferit prima validare clinică conform căreia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o formă severă a acesteia" a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna.

Moderna anunţă faptul că vaccinul său candidat împotriva COVID-19 va avea o perioadă de valabilitate mai lungă la depozitarea în unităţi frigorifice

Estimările arată că vaccinul candidat va rămâne stabil la temperaturi standard în cadrul unităţilor frigorifice, de la 2° la 8° C (36° la 46° F) timp de 30 de zile, în comparaţie cu estimarea anterioară de 7 zile. Condiţiile de livrare şi de depozitare pe termen lung realizate la temperaturi standard la congelator vor fi de -20° C (-4° F) timp de 6 luni.

Comisia Europeana are un acord cu Moderna pentru 80 de milioane de doze de vaccin, dar nu este încă semnat un contract.

Moderna a primit aproape 1 miliard de dolari în finanţare pentru cercetare şi dezvoltare de la guvernul SUA şi are o tranzacţie de 1,5 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze. Guvernul SUA are, de asemenea, o opţiune de a cumpăra alte 400 de milioane de doze.

Compania speră să producă între 500 de milioane şi 1 miliard de doze în 2021, împărţite între fabricile sale de producţie din SUA şi cele internaţionale.

Moderna a mai spus că îşi va folosi datele pentru a solicita autorizaţie în Europa şi în alte regiuni.

Lista vaccinurilor aflate în faza trei de testare:

Uite şi vaccinurile care sunt în faza a treia de testare, cu mari şanse să fie disponibile înainte de sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

1. Vaccinul Pfizer este produs în colaborare cu germanii de la BioNTech şi chienzii de la Fosun Farma.

2. Moderna face un vaccin în colaboare cu Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite.

3. Compania chineză CanSino Biologics are un vaccin făcut în colaborare cu Academia Militară de Medicină de la Beijing şi care este aflat în faza a treia de testare. Acesta a fost deja aprobat pentru utilizare limitată în China. S-au arătat interesate de el şi Arabia Saudită, Pakistan  şi Rusia. 

4. Vaccinul Sputnik 5 din Rusia era anunţat de Vladimir Putin în august, înainte de a începe faza a treia de testare. În octombrie a început această fază, iar rusşii sunt în negocieri pentru a furniza vaccinul în Argentina, Mexic, Brazilia şi India.

5. Compania americană Johnson&Johnson a lansat faza a treia de testare, cu 60.000 de participanţi, în septembrie. Acesta este un vaccin care se administrează într-o singură doză. Pe 8 octombrie, Comisia Europeană a semnat un contract cu americanii, pentru 200 de milioane de doze. Compania are capacitatea de a produce un miliard de doze de vaccin anul viitor.

6. Vaccinul AstraZeneca, dezvolat împreună cu Universitrea Oxford este în faza a treia de testare şi rezultatele bune obţinute au încurajat companiile să îl introducă deja în producţie. Consorţiul suedezo-britanic a anunţat că poate produce treiu miliarde de doze anul viitor. Dintre acestea, 400 de miliarde au fost rezervate de Comisia Europeană.

7. Novavax, companie americană, a lansat faza a treia a testării pe un grup de 15.000 de voluntari  din Marea Britanie. Iar la sfârşitul acestei luni va începe un studiu masiv şi în Statele Unite. Dacă rezultatele vor fi bune, Novavax poate produce 100 de milioane de doze în primul trimestru din 2021. Dar a semnat un contract cu India, pentru a produce 2 miliarde de doze de vaccin pe an.

8. Compania chineză Sinofarm are în desfăşurare un studiu de faza a treia cu un vaccin creat de Institutul de Produse Biologice din Wuhan. Studiul început în iulie în Emiratele Arabe unite şi în august în Maroc şi Peru. Vaccinul a început deja să fie folosit pentru angajaţii din sistemul sanitar din Peru.

9. Sinofarm este în a treia fază de testare şi cu un vaccin dezvolat de Institutul de Produse Bilogice din Beijing. Şi acesta este aprobat pentru utilizare limitată în Emiratele Arabe Unite. Preşedintele Sinofarm a anunţat că există capacitatea de a fabrica un miliard de doze de vaccin pe an.

10. SinovacBiotech este o companie privată chineză, care a început studii de faza a treia în Brazilia, Indonezia şi Turcia. În octombrie, vaccinul a început să fie folosit pentru personalul medical şi funcţionari. Sinovac anunţă ca poate furniza vaccinul în primul trimestru al anului viitor.

11. Indienii de la Barat Biotech a început un studiu de faza a treia la sfârşitul lui octombrie şi speră că va avea un vaccin pe piaţă la începutul lui 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici