- Home
- Coronavirus
- (13.01.2021, 17:02)
- Bogdana Gusuleac
Modificări ale planului de pandemie în Italia. Medicii ar putea alege pe cine vor să salveze
- Ministrul Sănătăţii al Italiei este aspru criticat după ce a adus modificări planului pandemiei din 2006, oferind medicilor posibilitatea de a alege ce pacienţi salvează, relatează The Guardian.
- Pagina 25 a planului spune că ”lipsa unor resurse poate impune medicului să trieze pacienţii şi să aleagă cine poate beneficia de tratament şi cine nu”, prin urmare, ”lipsa resurselor permite tratamentul preferenţial”.
- Cei care critică noul plan al pandemiei acuză guvernul şi cere ca sistemul medical să fie mai bine pregătit, astfel încât medicii să nu fie nevoiţi să recurgă la asemenea alegeri.
Urmărește
786 afișări
Ministrul Sănătăţii al Italiei este aspru criticat după ce a adus modificări planului pandemiei din 2006, oferind medicilor posibilitatea de a alege ce pacienţi salvează, relatează The Guardian.
Este pentru prima dată când Italia alege să modifice planul de pandemie, din 2006 şi până acum. Italienii sunt de părere că lipsa unui plan de pandemie coerent este cauza principală a deceselor cauzate de COVID-19.
Modificările aduse planului de pandemie, şi valabile pentru perioada 2021-2023, menţionează că medicii sunt în continuare responsabili de sănătatea pacienţilor, însă pot să prioritizeze pacienţii pe care vor să îi salveze, dacă sunt întrunite anumite circumstanţe.
Pagina 25 a planului spune că ”lipsa unor resurse poate impune medicului să trieze pacienţii şi să aleagă cine poate beneficia de tratament şi cine nu”, prin urmare, ”lipsa resurselor permite tratamentul preferenţial”.
Spre exemplu, medicii din Lombardia, una dintre zonele cele mai afectate de COVID-19, au fost forţaţi să prioritizeze pacienţii tineri în detrimentul celor în vârstă, din cauza lipsei de resurse de la începutul pandemiei.
Cei care critică noul plan al pandemiei acuză guvernul şi cere ca sistemul medical să fie mai bine pregătit, astfel încât medicii să nu fie nevoiţi să recurgă la asemenea alegeri.
Matteo Renzi, fostul prim ministru al Italiei, a scris pe Twitter: ”Dacă resursele sunt insuficiente, trebuie să alegi cui oferi prioritate. Am o idee mai simplă. Dacă resursele sunt limitate, putem apela la MES (Mecanismul European pentru Stabilitate). Ce e atât de greu de înţeles?”.
MES este subiect de dispută în guvernul italian de luni întregi. Fondul de salvare al Uniunii Europene putea fi folosit pentru a ajuta sistemul de sănătate în gestionarea pandemiei de COVID-19, dar unul dintre partenerii din coaliţie, Mişcarea Cinci Stele, s-a opus, pe motiv că încalcă suveranitatea naţională a Italiei.
De asemenea, Ettore Rosato, deputat Italia Viva, a scris pe contul său de Facebook că o posibilă politică de triere preferenţială a pacienţilor, în funcţie de resurse, este ”o ruşine imensă pentru ţară”.
O sursă a ziarului italian Corriere della Sera, din Ministerul Sănătăţii, a declarat că ”proiectul informal” de modificare a planului de pandemie a fost distribuit decidenţilor şi este ”deschis pentru modificări şi adăugiri”.
Planul pandemiei din 2006 joacă un rol cheie în investigaţiile deschise de procurorii din Bergamo, privind decesele de la începutul pandemiei, din Lombardia, care a fost cea mai afectată zonă de COVID-19. Procurorii investighează dacă autorităţile au dat dovadă de neglijenţă şi l-au interogat deja pe ministrul sănătăţii, Roberto Speranza. Pe lista procurorilor se află şi Giuseppe Ruocco, directorul general pentru prevenţie, din Ministerul Sănătăţii, şi pe predecesorul său, Claudio D'Amario.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe