- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (30.03.2021, 07:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi informaţii din raportul OMS privind originea coronavirusului: ”Gazda intermediară a SARS-CoV-2 rămâne necunoscută”
Covid-19 a fost transmis oamenilor de un animal iar răspândirea sa a început cu cel mult o lună sau două înainte de a fi descoperit, în decembrie 2019, arată un proiect de raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii citat de CNN.
Urmărește
1034 afișări
OMS va lansa în decursul zilei de marţi raportul final privind investigaţia sa asupra originilor coronavirusului. O versiune preliminară a raportului, obţinută de CNN, arată că există dovezi care sugerează că virusul se răspândea înainte de a fi descoperit, în decembrie 2019, dar nu mai devreme de sfârşitul anului 2019.
Raportul oferă patru surse posibile pentru virus, iar scenariul cel mai probabil este prin intermediul unei gazde intermediare, posibil un animal sălbatic capturat şi crescut apoi la o fermă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ancheta nu a descoperit ce alt animal a fost infectat de un liliac - considerat cea mai probabilă sursă a virusului - şi apoi ar fi putut să-l transmită unui om. „Posibila gazdă intermediară a SARS-CoV-2 rămâne necunoscută”, arată documentul.
Testarea genomică a virusului arată că acesta nu a fost proiectat într-un laborator, ci a fost transmis natural de animale - la fel ca şi virusul SARS care a infectat 8.000 de persoane la nivel global, în 2002-2004, înainte de a fi oprit.
Alimentele congelate nu sunt, de asemenea, o sursă probabilă, arată raportul. „Nu există dovezi concludente pentru transmiterea SARS-CoV-2 pe cale alimentară, iar probabilitatea unei contaminări în lanţul de frig cu virusul este foarte scăzută”, spune acesta.
Rolul pieţei Huanan din Wuhan este, de asemenea, neclar. Este posibil ca piaţa să nu fi fost sursa iniţială a epidemiei, dar mulţimile care au circulat în piaţă ar fi putut amplifica răspândirea virusului.
Conform eşantioanelor prelevate, virusul era prezent pe suprafeţe, dar nu în probele prelevate de la animalele sau alimentele vândute în piaţă. În plus, există dovezi că virusul era prezent şi în alte pieţe.
„Nu se poate trage nicio concluzie fermă cu privire la rolul pieţei Huanan în originea epidemiei sau la modul în care virusul a fost răspândit”, conchide raportul.
Raportul a fost redactat de o echipă internaţională comună formată din 17 experţi chinezi şi 17 experţi din alte ţări, OMS, Reţeaua Globală de Alertă şi Răspuns la Epidemie (GOARN) şi Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Organizaţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a participat în calitate de observator.
Studiul a fost efectuat într-o perioadă de 28 de zile, din 14 ianuarie până în 10 februarie 2021, în oraşul Wuhan.
Raportul sugerează efectuarea unor verificări suplimentare în ferme, ca posibile surse ale virusului.
Animalele precum nurca şi iepurii sunt susceptibile de transmiterea virusului, menţionează raportul.
Secretarul de presă al Casei Albe SUA, Jen Psaki, a declarat că raportul este examinat de agenţiile guvernamentale federale, inclusiv CDC, Food and Drug Administration sau institutele naţionale de sănătate.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe