Norvegia a anunţat decesul unei alte persoane care se afla în spital după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca

  • Norvegia a anunţat luni decesul unui îngrijitor sub 50 de ani care fusese internat în spital după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca.
  • Decesul a survenit în urma unei hemoragii cerebrale.
  • Acesta este al doilea caz similar raportat în câteva zile în Norvegia.
Urmărește
2280 afișări
Imaginea articolului Norvegia a anunţat decesul unei alte persoane care se afla în spital după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca

Foto: Profimedia

Norvegia a anunţat luni decesul unei infirmiere cu vârsta sub 50 de ani care fusese internat în spital după ce i s-a administrat vaccinul anti-Covid al AstraZeneca, fără a se stabili o legătură între acestea. Decesul a survenit în urma unei hemoragii cerebrale, relatează Le Figaro. 
 
Acesta este al doilea caz mortal raportat în câteva zile în ţara nordică, care joi „ca măsură de precauţie” a suspendat vaccinarea cu serul dezvoltat de laboratorul anglo-suedez. Sâmbătă, autorităţile sanitare norvegiene au raportat spitalizarea a trei lucrători din domeniul sănătăţii care sufereau de trombocitopenie (cantitate anormal de scăzută de trombocite din sânge), sângerări şi cheaguri de sânge. Toţi primiseră anterior o primă injecţie cu vaccinul AstraZeneca.
 
Una dintre persoane, o femeia cu vârsta mai mică de 50 de ani a murit duminică în urma unei hemoragii cerebrale, au declarat autorităţile sanitare. A fost internată joi, la aproximativ o săptămână după ce a primit vaccinul AstraZeneca. 
 
"Nu putem exclude sau confirma că acest lucru are legătură cu vaccinul", a declarat Steinar Madsen, oficial al Agenţiei Norvegiene a Medicamentului. Starea de sănătate a celorlalţi doi îngrijitori spitalizaţi este staţionară.
 
O altă infirmieră în vârstă de 30 de ani a murit, de asemenea, vinerea trecută în Norvegia, la zece zile după ce a primit acelaşi vaccin. Au fost raportate şi alte decese în Europa, în special în Austria şi Danemarca. 
 
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) investighează dacă aceste cazuri au legătură cu vaccinul. Vinerea aceasta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a asigurat că nu există „niciun motiv pentru a nu folosi acest ser”, iar producătorul susţine acelaşi lucru.
 
Potrivit autorităţilor medicale norvegiene, aproximativ 130.000 de persoane au fost vaccinate cu serul AstraZeneca, până la suspendarea anunţată joi. Danemarca, Islanda, Bulgaria, Irlanda, Olanda sau Germania au decis suspendarea cu acest vaccin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici