Noua tulpină de virus provine din Africa de Sud. La ce concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă

  • Două persoane venite din Africa de Sud au fost depisate cu noua variantă de virus
  • Secretarul de sănătate din UK a recomandat autoizolarea pentru cei care au călătorit în Africa de Sud
  • Noua versiune a virusului bântuie în jurul Londrei şi sud-estului Angliei
  • Există posibilitatea ca noua versiune să se răspândească mai repede printre copii
Urmărește
5053 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină de virus provine din Africa de Sud. La ce concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă

Sursa foto: profimedia

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a venit din Africa de Sud. O spune secretarul pentru sănătate din UK care a descoperit două cazuri de infectări cu varinta nouă la persoane care au călătorit în Africa de Sud. Matt Hancock le-a recomandat călătorilor să se autoizoleze şi a modificat restricţiile pentru mai multe zone din sud-estul Angliei.

MATT HANCOCK, secretar de sănătate: Am descoperit un nou virus mai contagios, o variantă care se răspândeşte într-un ritm periculos şi ştiu că marea majoritate a oamenilor care urmăresc astăzi şi în toată ţara înţeleg ce trebuie să facem împreună pentru a trece prin acest lucru. În primul rând, punem în carantină cazuri şi contacte strânse ale cazurilor găsite aici în Marea Britanie. În al doilea rând, punem restricţii imediate asupra călătoriilor din Africa de Sud şi, în cele din urmă şi cel mai important, oricine din Marea Britanie care a fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni şi oricine este un contact strâns cu cineva care a fost în Africa de Sud în ultimii două săptămâni trebuie să se pună imediat în carantină.

Oamenii de ştiinţă verifică dacă tulpina cea nouă a coronavirusului răspunde vaccinurilor sau imunităţii la infecţia anterioară. Tot ei spun că există posibilitatea să se răspândească şi mai repede printre copii.

PETER HORBY, profesor: În cazul în care suntem încrezători este că se răspândeşte mai repede decât alte variante de virus. În acest moment, mecanismul de bază nu este complet clar. S-ar putea datora faptului că virusul se reproduce mai repede şi astfel veţi obţine o încărcare virală mai mare, ceea ce înseamnă că sunteţi mai infecţioase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici