COVID-19 în lume, 1 februarie . 102 milioane de cazuri. O echipă OMS investighează piaţa din Wuhan

  • O echipă de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care investighează originile COVID-19 în centrul oraşului chinez Wuhan, era aşteptată să viziteze duminică piaţa Huanan
  • Vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc şi BioNTech pare să piardă un pic de eficacitate împotriva unui virus proiectat cu trei mutaţii cheie din noua variantă de coronavirus găsită în Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator.
  • Ungaria a aprobat vaccinul Sinopharm. Săptămâna trecută Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik.
Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume, 1 februarie . 102 milioane de cazuri. O echipă OMS investighează piaţa din Wuhan

Numărul cazurilor de COVID-19 trece de 100 de milioane în lume

 

O echipă de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care investighează originile COVID-19 în centrul oraşului chinez Wuhan, era aşteptată să viziteze duminică piaţa Huanan, centru de comerţ cu ridicata al fructelor de mare unde a fost detectat iniţial noul coronavirus, relatează Reuters.

Încă un vaccin Covid-19 ar putea fi autorizat curând în Statele Unite. Aşa cum probabil te aştepţi este vorba de cel de la Johnson & Johnson. Producătorii lui spun că deşi are o eficienţă mai mică decât a serurilor deja aprobate, se va administra într-o doză unică, ceea ce înseamnă un flux mai mare şi mai rapid de oameni vaccinaţi.

Dr. Anthony Fauci, Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase: Este în mod clar valoare adăugată pentru Statele Unite şi pentru ţările în curs de dezvoltare, pentru următoarele motive : Este un vaccin cu o singură doză, nu un vaccin cu două doze. E relativ ieftin. Nu are nevoie de temperaturi foarte scăzute. După cum ştiţi -90 de grade sunt temperaturi ciudate pentru un congelator. Aici este nevoie doar de un frigider. 

 

Imnul vaccinării împotriva coronavirusului în Brazilia. Mc Fioti lansează un remake al hit-ului „Bum Bum Tam Tam”. 

Înainte de muzică, Fioti lucra la un restaurant fast-food. Mc Fioti a depăşit 2 milioane de urmăritori pe Instagram. În melodie apar atât membri ai personalului cât şi oameni de ştiinţă.

Ungaria a aprobat vaccinul Sinopharm. Săptămâna trecută Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik. Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin de la chinezi.

 

Aproape 1,3% din populaţia lumii a fost infectată cu de noul coronavirus şi peste 2,1 milioane de oameni au murit.

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeaşi perioadă, iar rata globală a mortalităţii este de 2,15%.

Cele mai afectate ţări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia şi Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populaţia globală, potrivit unei analize a Reuters.

Într-o declaraţie a Comisiei Permanente pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch, principala agenţie de sănătate publică din Germania, se spune că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficient este vaccinul pentru cei peste 65 de ani”, conform Financial Times.

Din acest motiv, comisia a recomandat folosirea vaccinului doar pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. 

Vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc şi BioNTech pare să piardă un pic de eficacitate împotriva unui virus proiectat cu trei mutaţii cheie din noua variantă de coronavirus găsită în Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator.

Studiul a fost realizat pe sânge prelevat de la persoanele care au primit vaccinul. Concluziile sale sunt limitate, deoarece nu analizează setul complet de mutaţii găsite în noua variantă sud-africană, relatează Reuters.

Chiar dacă aceste descoperiri nu indică necesitatea unui nou vaccin pentru a aborda variantele emergente, Pfizer şi BioNTech sunt pregătite să răspundă dacă forma actuală a vaccinului nu este eficientă împotriva noii variante a SARS-CoV-2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici