- Home
- Coronavirus
- (24.01.2021, 18:13)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul de persoane pe care România ar trebui să le vaccineze pe zi pentru a îndeplini obiectivul propus de Comisia Europeană. IATA situaţia vaccinării la nivel european
- Comisia Europeană doreşte ca 70% din adulţii din UE să fie vaccinaţi până în vara anului 2021.
- Dacă ritmul actual de vaccinare persistă, blocul în ansamblu ar ajunge la doar 15% până la sfârşitul lunii septembrie.
- Obiectivul vaccinării face parte dintr-o listă de recomandări neobligatorii din partea Comisiei.
- România ar putea îndeplini obiectivul propus de Comisia Europeană abia în 2022, având în vedere ritmul de vaccinare din prezent.
- 89,429 este numărul de persoane vaccinate pe zi pe care România trebuie să îl atingă pentru a îndeplini la timp obiectivul propus de Comisia Europeană.
Urmărește
4631 afișări
Pentru ca UE să atingă obiectivul stabilit de Comisia Europeană ritmul de vaccinare ar trebui crescut de 5 ori. Cifra pe care a trebui să o atingă România
În ritmul actual în care se ralizează vaccinarea populaţiei, UE nu şi-ar putea atinge obiectivul propus până în martie 2024. Bulgaria se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte ritmul de vaccinare şi ar ajunge la obiectivul propus de Comisia Europeană abia în 2040.
Până în prezent, Malta este campioana UE, care ar putea îndeplini obiectivul Comisiei la timp dacă şi-ar dubla numărul de doze zilnice. În ritmul actual, nicio ţară din UE nu se apropie de obiectivul de vaccinare al Comisiei Europene până la sfârşitul lunii septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
România ar putea îndeplini obiectivul propus de Comisia Europeană abia în 2022, având în vedere ritmul de vaccinare din prezent. Pentru a îndeplini cerinţele Comisiei, ţara noastră ar trebui să îşi tripleze numărul de doze zilnice de vaccin anti-COVID-19.
Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a descris marţi acest obiectiv ca fiind „ambiţios”, dar Comisia s-a opus oferirii unei date specifice pentru limita de vară. Un oficial al Comisiei a declarat pentru POLITICO că se referă la sfârşitul verii, aşa că 22 septembrie a fost folosit pentru calculele obiectivului.
Ţări Data la care obiectivul Număr de doze adeministrate Număr de doze necesar
ar fi atins în ritmul actual pe zi pe zi
Sursă grafic: Politico
Factorii care influenţează ritmul de vaccinare
Mai mulţi factori determină ritmul campaniilor de vaccinare, începând cu numărul de doze necesare. În prezent, toate vaccinurile disponibile necesită două doze pentru fiecare persoană, iar estimările de aici se bazează pe presupunerea că acest lucru nu se va schimba.
Există, de asemenea, provocări logistice, provocate de furnizarea, transportul şi depozitarea vaccinurilor, care încetinesc ritmul de vaccinare. Dar aceste constrângeri ar putea fi uşurate în lunile următoare, odată cu aprobarea mai multor vaccinuri.
Agenţia Europeană a Medicamentului ar putea face o recomandare la sfârşitul lunii ianuarie cu privire la un al treilea vaccin, de la Oxford/AstraZeneca, care va fi mai ieftin şi mai uşor de implementat decât cele de la BioNTech/Pfizer şi Moderna.
Un alt factor care ar putea accelera lucrurile este implementarea. În prezent, autorităţile sanitare se concentrează asupra persoanelor vârstnice din casele de îngrijire medicală, ceea ce necesită mult mai mult timp şi efort decât înfiinţarea unor centre de vaccinare în masă. Apoi, există întrebarea dacă unele ţări vor urma exemplele controversate din Marea Britanie şi Danemarca şi vor întârzia a doua doză, astfel încât să poată vaccina mai mulţi oameni rapid.
Astfel, graficul s-ar putea schimba în următoarele luni, în funcţie de evoluţia vaccinurilor şi de o mai bună coordonare a politicilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Peste 433.000 de români s-au vaccinat anti-Covid. Bilanţul complet al campaniei de vaccinare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe