- Home
- Coronavirus
- (09.04.2020, 20:09)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O capsulă Soyuz cu trei astronauţi la bord a fost lansată spre ISS, în pofida pandemiei
- O capsulă Soyuz având la bord trei astronauţi a fost lansată joi spre Staţia Spaţială Internaţională.
- Astronauţii au stat în carantină în ultima lună, în contextul pandemiei de COVID-19.
- Lansarea a avut loc în condiţiile impunerii unor restricţii suplimentare, cu personal redus, pentru a limita riscul de infectare cu noul coronavirus.
Urmărește
2811 afișări
O capsulă Soyuz cu trei astronauţi la bord a fost lansată spre ISS, în pofida pandemiei
O capsulă Soyuz având la bord trei astronauţi a fost lansată joi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), de la cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan.
Astronauţii american Christopher Cassidy şi ruşi Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner vor ajunge pe ISS după o călătorie prin spaţiu de şase ore.
Cei trei astronauţi au stat în carantină, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus.
Accesul jurnaliştilor nu a fost permis la conferinţa de presă organizată înainte de lansare, tot ca măsură de precauţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Cei trei vor sta 196 de zile la bordul ISS şi se vor alătura echipajului aflat deja pe avanpostul spaţial, americanii Andrew Morgan şi Jessica Meir şi rusul Oleg Skripocika.
Pe 17 aprilie, Morgan, Meir şi Skripochka se vor întoarce pe Terra.
ISS este un satelit artificial locuibil şi este cea mai mare structură pe care oamenii au trimis-o în spaţiu până în prezent.
ISS nu aparţine NASA, staţia fiind construită din 1998 împreună cu Rusia, iar, pe parcursul anilor, celor două naţiuni li s-au alăturat altele.
În prezent este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări.
Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră.
Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Bilanţul a ajuns la 18.279 de morţi în Italia. În total, sunt 143.626 de cazuri de coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe