O cercetătoare din SUA a câştigat un fond guvernamental substanţial pentru a studia legătura dintre apa reziduală şi infectarea cu noul coronavirus

O profesoară de Inginerie civilă din Statele Unite a câştigat un fond guvernamental de 40.000 de dolari, pentru a studia dacă apa reziduală poate fi un „canal” de răspândire a noului coronavirus în cadrul comunităţilor.

Urmărește
692 afișări
Imaginea articolului O cercetătoare din SUA a câştigat un fond guvernamental substanţial pentru a studia legătura dintre apa reziduală şi infectarea cu noul coronavirus

O cercetătoare din SUA va studia apa reziduală pentru a oferi informaţii despre COVID-19 FOTO: Arkansas University

Profesoara Wen Zhang, de la Universitatea Arkansas din Statele Unite, a câştigat un fond de 40.000 de dolari pentru a vedea cum contribuie apa reziduală la răspândirea virusului SARS-CoV-2, conform comunicatului de presă al Universităţii din Arkansas.
 
Banii au fost oferiţi prin actul CARES (Ajutor pentru coronavirus şi securitate economică). Astfel, cercetătoarea are mână liberă să studieze apele reziduale din gospodăriile americane. Asta îi va ajuta pe liderii local să înţeleagă modul în care se răspândeşte noul coronavirus în comunitate. 
 
Noul coronavirus a fost depistat în fecalele pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, în faza activă a virusului, cât şi după ce aceştia s-au vindecat.  Prin urmare, studiul profesoarei se concentrează pe colectarea de probe din apa reziduală pentru a vedea dacă virusul există sau nu în resturile biologice care ajung în canalizare. 
 
Scopul cercetării este descoperirea unei metode de estimare a răspândirii COVID-19 în cadrul comunităţilor, bazată pe concentraţia virusului găsită în apa reziduală. 
 
„Având în vedere testele puţine pentru COVID-19, studiul poate ajuta pentru estimarea gradului de răspândire a bolii în comunitate, deoarece persoanele asimptomatice care nu sunt testate pot excreta virusul în apa reziduală”, spune cercetătoarea. 
 

Prezenţa coronavirului în apa reziduală poate avea riscuri asupra sănătăţii publice 

 
Metodele folosite în cercetare nu sunt unele costisitoare, explică Zhang.
 
„Prin detectarea virusului în apele reziduale, sperăm să putem estima care sunt cele mai afectate comunităţi. Totodată, vom putea oferi informaţii despre modul de răspândire a SARS-CoV-2 fără a testa fiecare individ din comunitate”, mai adaugă omul de ştiinţă. 
 
Proiectul se va derula pe 24 de luni, rezultatele preliminare ale studiului fiind preconizae pentru toamna anului 2020. 
 
 
Metodele folosite în cercetare nu sunt unele costisitoare, explică Zhang. „Prin detectarea virusului în apele reziduale, sperăm să putem estima care sunt cele mai afectate comunităţi. Totodată, vom putea oferi informaţii despre modul de răspândire a SARS-CoV-2 fără a testa fiecare individ din comunitate”, mai adaugă omul de ştiinţă. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici