O mutaţie a tulpinii din Africa de Sud ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19

  • Oamenii de ştiinţă cercetează o mutaţie a tulpinii descoperite în Africa de Sud.
  • Potrivit acestora, mutaţia ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor.
  • Nu se ştie încă ce impact ar avea această mutaţie, potrivit CNN.
Urmărește
1230 afișări
Imaginea articolului O mutaţie a tulpinii din Africa de Sud ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19

O mutaţie a tulpinii din Africa de Sud ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19

Noile tulpini şi mutaţii ale noului coronavirus îngrijorează populaţia la nivel global.

Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud au identiticat o mutaţie care ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19. Mutaţia a fost descoperită într-o tulpină din Africa de Sud, identificată acum două luni şi extinsă deja în 12 ţări.

Penny Moore, profesor asociat la Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud, citată de CNN, spune că mutaţia este alarmantă. Cercetătoarea susţine că această mutaţie ar putea avea un impact semnificativ, însă nu se ştie încă în ce măsură.

Acestei mutaţii i se spune “evadată” pentru că există date care arată că ar putea să treacă peste o parte dintre anticorpii produşi de vaccin. Potrivit informaţiilor pe care le au până în acest moment, cercetătorii sud africani spun că se îndoiesc de faptul că vaccinurile ar deveni complet inutile în faţa acestei noi mutaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici