O zi în celula de criză. Ce se întâmplă, de fapt, în Centrul de Coordonare a Intervenţiilor pentru coronavirus

  • În medie, 100 de oameni sună zilnic în celula de criză a judeţului Timiş
  • Tot aici ajung şi reclamaţiile privind persoanele care nu respectă carantina, nu poartă mască de protecţie sau nu respectă distanţa socială
  • Se munceşte non-stop, în ture de 24 cu 24 de ore, astfel că inevitabil mai apar şi greşeli
Urmărește
3723 afișări
Imaginea articolului O zi în celula de criză. Ce se întâmplă, de fapt, în Centrul de Coordonare a Intervenţiilor pentru coronavirus

O zi în celula de criză. Ce se întâmplă, de fapt, în Centrul de Coordonare a Intervenţiilor pentru coronavirus

Agnes Tănase este medic în cadrul DSP Timiş, iar de mai bine de jumătate de an face parte din celula de criză. Alături de angajaţi ISU, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de Frontieră, gestionează situaţia epidemiei de coronavirus din judeţ.

În fiecare zi preia zeci de apeluri telefonice şi le explică oamenilor ce trebuie să facă dacă au fost confirmaţi cu coronavirus şi cum trebuie să procedeze pentru a primi concediu medical. Sunt însă şi persoane care vor să iasă din izolare sau carantină, pentru o scurtă perioadă de timp, ca să meargă la o înmormântare. Aici, intervine Marian Rusu, care preia cererile, le transmite către DSP care dă câte o decizie pentru fiecare caz în parte. Tot în celula de criză se ţine evidenţa a locurilor din spitale şi a deficitului de material sanitar dar se primesc şi reclamaţii.

Agnes Tănase, medic DSP: Sunt zile în care avem până la 100 de telefoane, sunt zile mai liniştite când avem poate 40 – 50 de telefoane. Ne sună să îi ajutăm şi să le explicăm ce înseamnă acest traseu al deciziei de carantinare şi cum primesc concediile medicale, cum iau legătura cu DSP-ul, care este traseul deciziei de carantinare, cum ajunge la ei, cum ajunge la medicul de familie.

Cpt Rusu Marian, şef de tură, ISU Banat: Centralizăm şi triem toate mail-urile de la cetăţeni. Este un volum foarte mare. Majoritatea solicit informaţii, decizii de carantinare, care le sunt necesare la locul de muncă pentru concediul medical şi sunt persoane care solicit derogări.

Plt. Maj. Marian Andrei Moga, ISU Banat: Majoritatea apelurilor semnalate pe telefonul Telverde, de către cetăţenii judeţului Timiş sunt referitoare la purtarea neconformă a măştii şi pe locul 2 ar fi nerespectarea distanţei sociale între cetăţeni.

Col. Lucian Mihoc, şeful ISU Banat: Scopul principal este de a centraliza toate datele referitoare la paturi, stocuri de materiale, de a fi în legătură şi de a centraliza toate datele pe partea de coronavirus şi, bineînţeles, tot ce înseamnă bază de date pentru persoanele confirmate şi pentru cei carantinaţi sau izolaţi la domiciliu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici