- Home
- Coronavirus
- (27.06.2020, 20:00)
- Adina Petcu
Organele atacate de coronavirus. Oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă abia acum efectele reale ale COVID-19. „Nu e un simplu virus respirator”
- Coronavirusul le-a dat bătăi de cap cercetătorilor, întrucât, aşa cum s-a tot spus în ultimele luni, este „nou”
- Oamenii de ştiinţă încep acum să înţeleagă care sunt efectele provocate de COVID-19 asupra organismului uman
- Infecţia poate afecta starea de sănătate a pacientului pe termen lung, fără a se limita doar la aparatul respirator
Urmărește
53005 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
„Credeam că SARS-CoV-2 este doar un virus respirator. Se dovedeşte că atacă şi pancreasul, inima, ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am luat asta în calcul la început", a declarat pentru Reuters dr. Eric Topol, cardiolog şi director al Institutului de Cercetare Scripps din California.
Pe lângă afecţiunile respiratorii, pacienţii bolnavi de coronavirus pot experimenta tulburări de coagulare a sângelui care pot duce la accidente vasculare cerebrale şi inflamaţii extreme, care atacă mai multe sisteme de organe.
Virusul poate provoca, de asemenea, complicaţii neurologice care variază de la cefalee, ameţeli şi pierderea gustului sau a mirosului până la convulsii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Recuperarea poate fi lentă, incompletă şi costisitoare, având un impact imens asupra calităţii vieţii.
„Manifestările COVID-19 sunt extrem de diverse şi, am putea spune, unice”, crede dr. Sadiya Khan, cardiolog din Chicago. Persoanele cu afecţiuni cardiace fac parte dintr-o categorie de risc mai mare în ceea ce priveşte eventualele complicaţii, a mai spus dr. Khan. Ceea ce este surprinzător în legătură cu noul coronavirus este chiar gradul uriaş în care afectează organele din afara sistemului respirator.
Pacienţii care au petrecut săptămâni întregi internaţi în unitatea de terapie intensivă, ventilaţi mecanic, vor avea mult de aşteptat pentru a se recupera. „Durează până la 7 zile pentru a redobândi forţa pierdută într-o singură zi de spitalizare”, a declarat dr. Khan. „Cu cât eşti mai înaintat în vârstă, cu atât este mai greu. E posibil să nu îţi mai revii niciodată pe deplin.”
CITEŞTE AICI: Pandemia tăcută. Cum s-a răspândit coronavirusul fără ca lumea să prindă de veste
Oamenii de ştiinţă încep abia acum să înţeleagă mai bine fenomenul COVID-19, potrivit directorului adjunct al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Jay Butler.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: New York Times: Pandemia tăcută. Cum s-a răspândit coronavirusul fără ca lumea să prindă de veste
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe