- Home
- Coronavirus
- (08.03.2021, 14:41)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: ”Este un pic comparabil cu ruleta rusească”
- Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a „sfătuit” ţările membre UE să nu autorizeze de urgenţă vaccinul împotriva Covid-19 Sputnik V.
- Oficial EMA: ”nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate.”
- Ungaria a început să administreze vaccinul rus populaţiei sale luna trecută, iar Cehia şi Slovacia au făcut, de asemenea, comenzi din Rusia.
Urmărește
1053 afișări
Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: ”"Este un pic comparabil cu ruleta rusească”
Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a „sfătuit” ţările membre UE să nu autorizeze de urgenţă vaccinul împotriva Covid-19 Sputnik V, citând date insuficiente despre cei vaccinaţi în acest moment.
"Este un pic comparabil cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţioanlă de urgenţă," a declarat Christa Wirthumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie, potrivit Le Figaro.
Ea tranmiste ţărilor membre să aştepte undă verde de la autoritatea de reglementare europeană.
Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V.
După acest anunţ, autorităţile ruse au declarat că sunt gata să ofere vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni din iunie. "Vom putea avea Sputnik V pe piaţă în viitor, dar după ce vom examina datele necesare" bazate "pe standardele europene de control al calităţii şi eficienţei", a precizat un reprezentant EMA.
Mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate de EMA, din cauza problemelor de livrare a celor trei vaccinuri autorizate. Ungaria a început să administreze vaccinul rus populaţiei sale luna trecută, iar Cehia şi Slovacia au făcut, de asemenea, comenzi din Rusia.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a vorbit la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus Vladimir Poutine „posibilitatea” livrării vaccinului Sputnik V, considerând că acestea nu ar trebui să facă obiectul „luptelor geopolitice”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe