"Omenirea va supravieţui, coronavirusul încetineşte". Veşti bune din partea unui laureat al premiului Nobel. Pe ce se bazează

Biofizicianul americano-britanic-israelian Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013, spune ca se poate observa deja curba descendentă a coronavirusului.

Urmărește
379219 afișări
Imaginea articolului "Omenirea va supravieţui, coronavirusul încetineşte". Veşti bune din partea unui laureat al premiului Nobel. Pe ce se bazează

"Omenirea va supravieţui, coronavirusul încetineşte" Veşti bune din partea unui laureat al premiului Nobel. Pe ce se bazează

Levitt a fost cel care a observat primul încetinirea ritmului din China, iar acum spune că acelaşi lucru se întâmplă în Israel, dar şi în restul lumii. Sunt 255 de cazuri confirmate cu Covid-19 în Israel, până luni, 16 martie.

”Virusul este în criză şi contrar previziunilor sumbre, răspândirea acestuia se va opri.”, spune Michael Levitt într-un interviu acordat vineri pentru calcalistech.com.


Fără să fie expert în viroze, Michael Levitt s-a folosit de calcule satistice ca să observe curba decendentă a infecţiilor cu coronavirus în China.

Prognozele lui Levitt au fost corecte: numărul de noi cazuri raportate în fiecare zi a început să scadă începând cu data 7 februarie. O săptămână mai târziu, rata mortalităţii a început să scadă şi ea.

„Rata de infecţie a virusului în provincia Hubei a crescut cu 30% în fiecare zi – aceasta este o statistică înfricoşătoare. Nu sunt un expert în gripă, dar pot analiza numerele şi aceasta este o creştere exponenţială. În acest ritm, întreaga lume ar fi trebuit să fie infectată în 90 de zile. Dar apoi, tendinţa s-a schimbat. O săptămână mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numărul morţilor. Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median şi a permis predicţia mai bună a momentului în care se va încheia pandemia. Pe baza acestui lucru, am ajuns la concluzia că situaţia din toată China se va îmbunătăţi în două săptămâni. Şi, într-adevăr, acum există foarte puţine cazuri noi de infecţie.” , a spus biofizicianul.

 

Cum scapam de coronavirus: carantina face diferenta!



”Pe baza diminuării numărului de cazuri de infecţie şi decese, virusul va dispărea probabil din China până la sfârşitul lunii martie. Iniţial, fiecare pacient cu coronavirus din China infecta, în medie, 2,2 persoane pe zi – creşterea exponenţială care putea duce la dezastru. Dar numărul de noi infecţii zilnice este acum aproape de zero. E ca şi cu ratele dobânzilor bancare: chiar dacă aceasta continuă să scadă, tot câştigi bani. Suma pe care ai investit-o nu scade, ci doar creşte mai încet. Atunci când discută despre boli, oamenii sunt speriaţi. Dar faptul că rata infecţiei încetineşte înseamnă că sfârşitul pandemiei este aproape.

Există mai multe motive pentru care susţin acest lucru. Carantina face diferenţa, dar există şi alţi factori, la locul de muncă de exemplu. Ştim că în China era carantină aproape totală, oamenii au plecat de acasă doar pentru a face cumpărături şi au evitat contactul cu ceilalţi. În Wuhan, care a avut cel mai mare număr de cazuri de infecţie în provincia Hubei, existau toate şansele ca toată populaţia să se fi infectat, însă acest lucru s-a întâmplat doar pentru 3 la sută dintre locuitori. Chiar şi pe nava de croazieră Prinţesa Diamantului, rata infecţiei nu a fost mai mare de 20%, ceea ceînseamnă că multe persoane sunt imune în mod natural la virus.

Explozia cazurilor din Italia este îngrijorătoare, dar spun că numărul mare al celor infectaţi este consecinţa unui procent mai mare de persoane în vârstă decât în China, Franţa sau Spania. Mai mult, italienii au o viaţă socială foarte bogată. Din aceste motive, este important să ţinem oamenii deoparte şi să împiedicăm ca bolnavii să intre în contact cu oameni sănătoşi.

China a făcut eforturi mari în acest sens şi a reuşit să obţină controlul complet asupra virusului. Aici, numărul de noi infecţii va ajunge în curând la zero, iar în Coreea de Sud se întrevede deja sfârşitul crizei.

Ca şi în cazul gripei, majoritatea celor care mor ca urmare a coronavirusului au peste 70 de ani",
a spus Levitt.

 

"Coronavirusul e o gripă mai puternică! Omenirea va supravieţui"



„Este cunoscut faptul că gripa ucide în mare parte persoanele în vârstă – aproximativ trei sferturi din rata de mortalitate o reprezintă persoanele de peste 65 de ani. De ani de zile, de exemplu, gripa face ravagii în SUA. În 2017, au murit de trei ori mai mulţi oameni decât acum, şi, totuşi, nu s-a intrat în panică. Acesta este mesajul meu: trebuie să vă gândiţi la coronavirus ca la o gripă severă. Este de patru până la opt ori mai puternică decât o gripă comună şi, cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor rămâne sănătoşi şi omenirea va supravieţui. “, a încheiat laureatul premiului Nobel.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici