- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (22.12.2021, 07:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omicron: Naţiunile europene restabilesc restricţiile. Ce se întâmplă în Germania, Olanda, Portugalia, Marea Britanie şi Suedia
Liderii europeni restabilesc restricţiile privind coronavirusul, în condiţiile în care noua variantă Omicron continuă să se răspândească pe continent, scrie BBC.
Urmărește
4378 afișări
Omicron: Naţiunile europene restabilesc restricţiile. Ce se întâmplă în Germania, Olanda, Portugalia, Marea Britanie şi Suedia
Naţiuni precum Germania şi Portugalia au anunţat restricţii după Crăciun şi măsuri mai mari de distanţare socială.
Omicron este deja tulpina dominantă în multe ţări europene.
Această creştere va împinge sistemele de sănătate spre pragul colapsului, a avertizat cel mai înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de pe continent. Hans Kluge a declarat că se apropie "o altă furtună" şi că guvernele ar trebui să se pregătească pentru o creştere semnificativă a numărului de cazuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Germania a anunţat că, începând cu 28 decembrie, vor reimpune limitarea adunărilor private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca, de asemenea, cu uşile închise.
"Coronavirusul nu ia o pauză de Crăciun", a declarat marţi cancelarul german Olaf Scholz. "Nu putem - şi nu trebuie - să închidem ochii în faţa acestui următor val care începe să se profileze deasupra noastră", a adăugat el.
Între timp, Portugalia a dispus ca barurile şi cluburile de noapte să se închidă începând cu 26 decembrie şi a făcut obligatorie munca de acasă până la 9 ianuarie.
În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a exclus orice noi restricţii pentru Anglia înainte de Crăciun, dar Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au anunţat restricţii pe plan social.
În Suedia, barurile, cafenelele şi restaurantele vor putea servi doar oaspeţi aşezaţi începând de miercuri, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă dacă este posibil. Ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, a declarat că se aşteaptă ca numărul cazurilor de Omicron să crească şi a avertizat că "povara asupra sistemului de sănătate este în creştere".
Olanda a introdus deja restricţii, anunţând luni o izolare strictă, dar corespondentul BBC Europa, Nick Beake, spune că alţi lideri europeni doresc să amâne, dacă este posibil, controalele mai stricte până după perioada sărbătorilor.
Europa a înregistrat deja peste 89 de milioane de cazuri şi 1,5 milioane de decese legate de Covid.
Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută, dar acum s-a răspândit în întreaga lume. Datele din întreaga lume sugerează că tulpina ar putea fi mai infecţioasă, dar nu există încă dovezi că provoacă boli mai grave. A fost detectată în cel puţin 38 din cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS - care include Rusia şi Turcia - şi este dominantă în mai multe dintre ele, precizează organizaţia.
"Putem vedea că se apropie o altă furtună. În câteva săptămâni, Omicron va domina în mai multe ţări din regiune, împingând sistemele de sănătate, deja întinse, şi mai mult spre marginea prăpastiei", a declarat Kluge, citat de Reuters.
"Guvernele şi autorităţile trebuie să ne pregătească sistemele de răspuns pentru un val semnificativ".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe