- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (17.01.2022, 14:59)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72% în Bucureşti
Au fost identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate de MedLife prin metoda pre-screening PCR.Noua tulpină a acaparat marile oraşe. În Bucureşti şi Timişoara ponderea probelor suspecte este de peste 70%, în timp ce la Cluj-Napoca ponderea este de 96%.
Urmărește
9600 afișări
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72% în Bucureşti
MedLife anunţă noi rezultate în urma procesului săptămânal de evaluare pre-screening PCR a probelor pozitive COVID-19, efectuat pentru identificarea cazurilor suspecte de infectare cu tulpina Omicron.
Potrivit companiei, din 349 probe analizate săptămâna trecută, 274 prezintă suspiciune de infectare cu noua tulpină, ceea ce reprezintă o pondere de 79% din lotul analizat. Ponderea cea mare de cazuri suspecte analizate per judeţ vine din Cluj (96% ), urmată de Timiş (73%) şi Bucureşti / Ilfov (72%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Au mai fost identificate cazuri suspecte în judeţele Gorj, Alba, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.
Toate cele 137 de cazuri suspecte identificate săptămâna trecută în urma evaluării pre-screening au fost confirmate cu noua tulpină în urma secvenţierii.
„Deşi Delta nu a dispărut în totalitate, se pare că Omicron este responsabil de creşterea abruptă a îmbolnăvirilor, în special în oraşele mari, având o rata de transmitere mai mare comparativ cu varianta anterioară. În plus, spre deosebire de Delta, tulpina Omicron este caracterizată şi de o rată de reinfectare mai mare în rândul vaccinaţilor şi a celor trecuţi prin boală”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi doctor în ştiinţe medicale, coordonator ştiinţific al studiului de secveţiere desfăşurat de MedLife.
Deşi varianta Omicron este considerată, aparent, mai blândă comparativ cu Delta, specialiştii în sănătate se raportează la acest val al pandemiei cu la fel de mare precauţie ca şi până acum.
„Omicron este o variantă mai contagioasă în comparaţie cu cele anterioare întrucât prezintă o încărcătură virală mai mare la nivelul tractului respirator superior. Mai mult decât atât, s-a observat că această tulpină infectează mai uşor persoane ce prezintă imunitate dobândită prin vaccin sau prin infectare anterioară, ceea ce reprezintă un avantaj pentru virus şi un dezavantaj pentru noi. E adevărat că până acum, cel puţin, formele de boală date de Omicron în cazul persoanelor care aveau imunitate nu sunt la fel de grave, însă acest lucru nu înseamnă că această nouă tulpină nu reprezintă un pericol. Este foarte probabil să asistăm la o creştere a spitalizărilor şi a cazurilor din ATI în perioada următoare, în legătură directă cu numărul mare de infectări pe care România îl va înregistra”, a adăugat Dumitru Jardan.
Reprezentanţii MedLife au anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că România se va confrunta începând cu jumătatea lunii ianuarie cu o creştere rapidă şi continuă a numărului de infectări, în contextul răspândirii tulpinii Omicron la nivel naţional.
„Rezultatele programelor noastre de pre-screening şi secvenţiere confirmă nivelul accelerat de răspândire a noii tulpini şi explică evoluţia continuă a numărului de cazuri la nivel naţional. Vedem cum noua tulpină acaparează deja oraşele mari, precum Cluj, Timiş şi Bucureşti, acestea fiind, de altfel, judeţele cu cel mai mare număr de cazuri zilnice raportate. Dacă ar exista o testare adecvată, probabil că numărul real al infectărilor s-ar dubla la fiecare 3-4 zile. Impactul numărului real de îmbolnăviri se va vedea în următoarele două săptămâni la nivelul sistemului sanitar, prin creşterea spitalizărilor şi a numărului de pacienţi internaţi la ATI. Iar atunci când rata de ocupare a paturilor din spitalele COVID va depăşi 75% vom resimţi, cu adevărat, pericolul acestui val al pandemiei. Pentru a evita această situaţie, se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri coerente, care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor. Spaţiile închise aglomerate, aşa cum sunt şi sălile de curs, se pot transforma, cu uşurinţă în adevărate focare de infecţie. Astfel, decizia de a menţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă şi trecerea în regim online abia când ajungem la ocuparea a 75% din capacitatea spitalelor ar trebui re-evaluată până nu e prea târziu. Aplicarea şi respectarea unor măsuri de siguranţă eficiente, asociate cu vaccinarea şi testarea adecvată ar putea limita efectele valului 5 al pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.
Până la momentul transmiterii acestei ştiri, autorităţile au anunţat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe