- Home
- Coronavirus
- (23.04.2021, 12:09)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS solicită mai multe date din afara Europei despre vaccinul AstraZeneca: „O estimare a riscului necesită colectarea mai multor date şi analize”
- Experţii în vaccinuri de la OMS au declarat că este necesar să fie colectate mai multe date despre incidenţa cheagurilor de sânge de la persoanele din afara Europei vaccinate cu AStraZeneca.
- Majoritatea cazurilor de cheaguri de sânge au fost raportate în Marea Britanie şi Uniunea Europeană.
- Vaccinul AstraZeneca reprezintă cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax.
Urmărește
257 afișări
Experţii în vaccinuri de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au declarat că este necesar să fie colectate mai multe date despre incidenţa cheagurilor de sânge la persoanele din afara Europei care au primit vaccinul AstraZeneca COVID.
Grupul consultativ strategic de experţi al OMS (SAGE) privind imunizarea a reformulat recomandările de precauţie pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca, pe baza datelor despre cazurile cheagurile de sânge apărute în Europa.
"OMS continuă să susţină ideea că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc riscurile," a declarat organizaţia într-un comunicat.
Pe 7 aprilie, SAGE a declarat că o legătură între vaccin şi cheaguri de sânge este plauzibilă, dar neconfirmată, subliniind că aceste cazuri raportate sunt „foarte rare”.
Recomandările sale au fost actualizate cu noi date din programele de imunizare în curs. Vaccinul AstraZeneca este utilizat în 157 ţări, conform unui raport AFP.
Majoritatea cazurilor de cheaguri de sânge au fost raportate în Marea Britanie şi Uniunea Europeană, în timp ce „foarte puţine” au fost raportate în alte ţări, notează SAGE.
Experţii recomandă ca persoanelor care au suferit cheaguri după prima injecţie să nu li se administreze a doua doză.
„O estimare a riscului în afara Europei necesită colectarea mai multor date şi analize,” notează experţii în noile lor recomandări.
Vaccinul AstraZeneca reprezintă cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax, care permite ţărilor mai sărace să obţină seruri cu fonduri strânse de la donatori.
Până în prezent, peste 40,5 milioane de doze de vaccin au fost trimise în 118 ţări din programul Covax.
„Ţările ar trebui să ia în considerare situaţia lor epidemiologică, riscurile individuale şi ale populaţiei, disponibilitatea altor vaccinuri şi alte opţiuni de atenuare a riscului”, notează SAGE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe