- Home
- Coronavirus
- (04.05.2020, 11:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Originea epidemiei de coronavirus în Franţa, pusă la îndoială de un studiu. Cum s-ar fi răspândit de fapt boala
- Epidemia de coronavirus din Franţa nu ar fi venit din China sau Italia, sugerează un nou studiu.
- Cercetătorii atrag atenţia cu privire la necesitatea de a monitoriza mai bine pacienţii asimptomatici.
- Studiul subliniază eficacitatea primelor măsuri de izolare
Urmărește
8279 afișări
Originea epidemiei de coronavirus în Franţa, demontată de un studiu. Cum s-ar fi răspândit de fapt boala
Un studiu genetic realizat de Institutul Pasteur şi publicat de presa franceză săptămâna trecută sugerează că răspândirea epidemiei în Franţa este foarte puţin legată de cazurile importate din China sau Italia. O a treia tulpină, necunoscută pentru moment, ar putea explica răspândirea puternică a epidemiei în Franţa.
Studiu care a implicat mai mulţi oameni de ştiinţă de la Institutul Pasteur a infirmat ceea ce credeau francezii despre originile acestei epidemii în Franţa, relatează Les Echos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Cercetătorii susţin într-adevăr că aspectul şi răspândirea coronavirusului pe teritoriul francez nu este legată doar de infecţiile cauzate de pacienţii care s-au întors din China, epicentrul epidemiei sau din Italia (primul focar de infecţie declarat în Europa).
Cercetătorii au descoperit că tulpina principală a virusului prezenta în Franţa este legată de un grup genetic, clade în limbaj ştiinţific, care nu are nicio legătură cu cea din China sau cea din Italia.
Boala ar fi fost răspândită în Franţa în principal de una sau mai multe variante ale acestui ”clade” (grup genetic), scriu cercetătorii în studiul lor publicat pe site-ul bioRxiv.org.
S-ar fi răspândit în Franţa, în special din nord, fără a fi depistat sau fără să ştie nimeni de când a fost prezent. Probabil pentru că cei infectati au prezentat putine simptome sau deloc şi, prin urmare, nu au fost uşor de identificat.
Această tulpină a fost descoperită în special la un pacient din acest grup genetic care nu a călătorit în afara Franţei şi nici nu a fost în contact cu persoane care se întorceau din străinătate. Alţi pacienţi aparţinând acestui acelaşi grup, pe de altă parte, au mers în alte ţări europene, în Emiratele Arabe Unite, în Madagascar sau chiar în Egipt, dar oamenii de ştiinţă nu au dovezi care să sugereze că au contractat boala din aceste ţări străine.
Incapabili să spună de unde provine această tulpină şi cât timp a circulat în Franţa fără să fi fost depistată, cercetătorii consideră că munca lor trebuie sa alarmeze cu privire la necesitatea de a monitoriza mai bine pacienţii asimptomatici.
De asemenea, aceştia consideră că măsurile de izolare puse în aplicare rapid după ce primele cazuri au fost detectate oficial pe 24 ianuarie în Franţa, au fost eficiente, deoarece nu s-a produs transmiterea tulpinilor chineze sau italiene din primele cazuri detectate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Al treilea medic rus care s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecţie a căzut de la fereastra spitalului. Este în stare gravă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe