- Home
- Coronavirus
- (15.07.2021, 11:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele cu sindrom Down prezintă un risc foarte mare de deces din cauza COVID-19 - Studiu
- Un nou studiu a constatat că persoanele cu sindrom Down şi alte afecţiuni majore sunt mult mai vulnerabile decât populaţia generală în ceea ce priveşte decesul provocat de COVID-19.
- Riscul ca persoanele cu dizabilităţi de învăţare să moară din cauza COVID-19 este de 8 ori mai mare decât în cazul populaţiei generale, potrivit unor cercetări care evidenţiază o „calamitate ascunsă” a crizei coronavirusului.
Urmărește
464 afișări
Persoanele cu sindrom Down prezintă un risc foarte mare de deces din cauza COVID-19 - Studiu
Studiul de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, Oxford University şi Public Health England a constatat că riscurile sunt deosebit de mari pentru cei cu dizabilităţi profunde de învăţare legate de sindromul Down şi de paralizia cerebrală. De exemplu, printre pacienţii cu COVID-19 care au sindrom Down, riscul de a muri din cauza infecţiei a fost de 36 de ori mai mare decât în cazul populaţiei generale, potrivit The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Acest lucru este foarte grav. Am fost şocat de ratele crescute de deces la persoanele cu dizabilităţi de învăţare şi în special la persoanele cu sindrom Down”, a declarat prof. Hannah Kuper, directorul Centrului internaţional pentru Evidenţa Dizabilităţii de la LSHTM.
Studiile anterioare au evidenţiat ameninţarea crescută pe care COVID-19 o reprezintă pentru persoanele cu dizabilităţi de învăţare, dar cel mai recent studiu publicat în British Medical Journal este primul care a analizat ratele de spitalizare şi de deces în rândul persoanelor care se află în registrul cu dizabilităţi de învăţare din Anglia.
Studiul arată că persoanele cu dizabilităţi de învăţare sunt de cinci ori mai predispuse să ajungă la spital după infectarea cu SARS-CoV-2.
Descoperirile se bazează pe mai mult de 17 milioane de fişe medicale electronice analizate prin intermediul platformei OpenSafely a Universităţii Oxford. Din 90.307 de adulţi aflaţi în registrul cu dizabilităţi de învăţare, 538 (0,6%) au fost internaţi la spital cu COVID-19, iar 222 (0,25%) au fost înregistraţi cu decese provocate de virus.
De ce persoanele cu dizabilităţi de învăţare prezintă un risc atât de mare nu este pe deplin înţeles, dar factorii majori par a fi un tratament mai slab şi accesul la asistenţă medicală pe tot parcursul vieţii. În medie, persoanele cu dizabilităţi de învăţare mor cu aproape 20 de ani mai tineri decât populaţia generală.
Rezultatele evidenţiază importanţa asigurării faptului că persoanele din registrul de dizabilităţi de învăţare au prioritate la vaccinare, dar Kuper a spus că sunt necesare mai multe măsuri, inclusiv o mai bună prevenire a bolilor în casele de îngrijire, mai multă formare pentru îngrijitori şi susţinători şi informaţii mai clare despre COVID-19 pentru persoanele cu dificultăţi de învăţare.
Un purtător de cuvânt al Asociaţiei Sindromului Down a declarat că organizaţia a lucrat îndeaproape cu cercetătorii din Marea Britanie şi la nivel mondial pentru a împărtăşi rapid informaţii care vor menţine oamenii în siguranţă, inclusiv resurse „uşor de citit”.
„Presăm în prezent Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare pentru a recomanda ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au sindromul Down să fie vaccinaţi”, au adăugat ei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Tratament pentru cancer care opreşte replicarea coronavirusului la nivelul celulelor infectate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe