- Home
- Coronavirus
- (31.03.2020, 10:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poate fi oprit coronavirusul de venirea verii? Cercetătorii americani au dat verdictul mult aşteptat
Poate fi oprit sau nu coronavirusul de venirea verii. E întrebarea la care aşteaptă răspuns milioane de oameni. Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel, cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au încercat să vină cu un răspuns prin o lucrare ştiinţifică.
Urmărește
21100 afișări
Poate fi oprit coronavirusul venirea verii? Cercetătorii americani au dat verdictul mult aşteptat
Speranţa era că noul coronavirus se va comporta la fel ca gripa de sezon, care dispare de obicei odată cu apariţia verii, însă studiul lor arată că cel mai probabil omenirea va fi nevoită să găsească altă soluţie pentru stoparea pandemiei. Sunt aproape 800.000 de oameni infectaţi pe glob, iar peste 37.000 de oameni au murit.
CORONAVIRUSUL NU VA FI STOPAT DE VARĂ
"În baza datelor strânse până acum despre răspândirea 2019-nCoV, ipoteza noastră e că numărul scăzut de cazuri din ţările tropicale poate fi explicat de condiţiile umede, sub care răspândirea virusului poate fi mai lentă aşa cum a putut fi observat şi cu alţi viruşi", au scris cei doi cercetători în lucrarea lor, potrivit AccuWeather.
Ei au observat că în ţări cu climă caldă şi umiditate ridicată precum Singapore, Malaezia şi Thailanda, răspândirea virusului se face mai lent. Între timp, în ţări ca Italia, Coreea de Sud şi SUA, unde temperaturile în această perioadă sunt mai scăzute, virusul are o rată mare de răspândire. "Temperatura în aceste zone este similiară cu locul de origine al virusului, în regiunea Hebei din China, adică temperaturi între 3 şi 10 grade în februarie şi martie".
În SUA, state precum Washington şi New York sunt mult mai afectate de coronavirus decat Texas, New Mexico şi Arizona, state sudice cu climă umedă şi caldă. Nu e peste tot aşa. În Australia a fost vară până acum, iar cu toate aste sunt 4557 de persoane infectate şi 19 decedaţi.
Virusurile respiratorii tind să supravieţuiască mai bine în condiţii de umiditate scăzută, până în 40%, spune un alt cercetător, Linsey Marr, de la Virginia Tech aerosol. "La umiditate între 40 şi 80%, viruşii nu supravieţuiesc în aer sau pe diferite suprafeţe", mai spune ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Investiţiile în sistemul sanitar şi testarea, cele mai bune soluţii"
Chiar dacă teoria căldurii se confirmă, asta nu înseamnă cu omenirea scapă de noul coronavirus. Acesta ar putea să ia doar o pauză, până la toamnă, cand ar urma să revină. "În acest moment, distanţarea fizică, igiena, testarea şi investiţiile în sistemul sanitar sunt singurele măsuri pe care le putem lua. Dacă noi, sau altă ţară, prioritizăm testarea şi infrastrutura medicală în ordine, atunci din fericire distanţarea socială şi costurile economice aferente nu vor fi la fel de grave", spune şi medicul Matthew Ferrari, de la Penn State Center for Infectious Disease Dynamics.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36