- Home
- Coronavirus
- (11.10.2020, 12:05)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poate un vaccin dezvoltat în 1921 să salveze vieţi în contextul pandemiei de coronavirus?
- Vaccinului BCG a fost dezvoltat în 1921 pentru a opri răspândirea tuberculozei
- Cercetătorii din Marea Britanie vor să afle dacă vaccinul ar putea fi eficient şi când vine vorba de coronavirus
- Aproximativ 1.000 de persoane din Marea Britanie vor participa la studiul Universităţii din Exeter
Urmărește
3166 afișări
FOTO: Profimedia
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au început testarea vaccinului BCG, dezvoltat în 1921, pentru a vedea dacă poate salva vieţi în contextul pandemiei de COVID-19. Vaccinul a fost conceput pentru a opri tuberculoza, dar unele dovezi indică faptul că acesta ar putea fi eficient şi împotriva altor infecţii, relatează BBC.
Vaccinurile sunt concepute pentru a antrena sistemul imunitar în mod ţintit, oferind protecţie durabilă împotriva unei infecţii specifice. De asemenea, în urma vaccinării se produc schimbări pe scară largă în sistemul imunitar, stimulând răspunsul la alte infecţii. Oamenii de ştiinţă speră că BCG poate oferi organismului uman un avantaj considerabil împotriva coronavirusului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Studii clinice anterioare au arătat că administrarea de BCG a diminuat cu 38% rata deceselor înregistrate în rândul nou-născuţilor din Guineea-Bissau, în special prin reducerea cazurilor de pneumonie şi sepsis (boală gravă cauzată de o infecţie microbiană generală a sângelui). De asemenea, studii realizate în Africa de Sud au demonstrat legătura dintre vaccin şi scăderea cu până la 73% a infecţiilor localizate la nivelul nasului, gâtului şi plămânilor. Experimente din Olanda au arătat că BCG contribuie la reducerea cantităţii virale din organism în cazul febrei galbene.
Subiecţii vor fi mai ales angajaţi din domeniul medical, întrucât aceştia constituie o categorie predispusă la infectarea cu SARS-CoV-2.
Sam Hilton este medic de familie în Exeter şi participă la studii. „Teoria potrivit căreia BCG ar putea reduce riscul formelor severe de COVID-19 e destul de solidă”, crede el. „Dacă e o şansă să mă protejeze cât de puţin, voi veni la lucru cu mai multă încredere iarna aceasta.”
Vaccinul BCG nu poate fi o soluţie pe termen lung. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a scris, alături de mai mulţi co-autori, un articol publicat de Lancet. Acesta susţine că vaccinul BCG are un potenţial real de a „ne trece pe malul celălalt”, până când un vaccin specific anti coronavirus să fie dezvoltat complet. „Ar fi un instrument important în răspunsul faţă de COVID-19 şi viitoarele pandemii.”
„Ar putea avea o importanţă majoră la nivel global”, a declarat pentru BBC prof. John Campbell, de la Universitatea de Medicină din Exeter. „Deşi nu credem că oferă protecţie specifică anti Covid-19, are potenţialul de a ne cumpăra timp, câţiva ani buni pentru ca vaccinurile împotriva coronavirusului să fie gata, alături de alte eventuale tratamente.”
În cazul în care rezultatele cercetărilor vor confirma ipoteza iniţială, descoperirea ar schimba radical modul în care omenirea luptă împotriva COVID-19. Deşi milioane de locuitori ai Marii Britanii au fost vaccinaţi în copilărie, experţii consideră că va fi nevoie de o nouă administrare a BCG.
Aproximativ 1.000 de persoane vor participa la studiul desfăşurat la Universitatea din Exeter. Selecţia face parte din studiul internaţional Brace, care are loc şi în Australia, Olanda, Spania şi Brazilia, în total fiind recrutate 10.000 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20