Poţi fi infectat cu noul coronavirus, chiar dacă testele au rezultat negativ. Experţi: ”Presupunem că oricine poate răspândi virusul"

  • Niciun test de diagnosticare nu este 100% sigur
  • Din acest motiv, experţii şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la exactitatea testelor pentru COVID-19
  • Testele convenţionale de diagnosticare a COVID-19 pot da rezultate fals-negative în aproximativ 30% din cazuri
Urmărește
8673 afișări
Imaginea articolului Poţi fi infectat cu noul coronavirus, chiar dacă testele au rezultat negativ. Experţi: ”Presupunem că oricine poate răspândi virusul"

Sursa: Profimedia Images

Diagnosticarea unei boli aşa cum este şi COVID-19 ridică multe semne de întrebare, în ciuda faptului că există taeste special concepute în acest scop. Testele nu oferă însă certitudini, întrucât, potrivit studiilor citate de livescience.com, acestea oferă rezultate inexacte în aproximativ 30% dintre situaţii. Asta înseamnă că unele persoane testate apar sănătoase, cu toate că, în realitate, coronavirusul este activ în organismul lor. 
 
„Din păcate, avem foarte puţine date publice privind rata fals-negativă a acestor teste”, a declarat dr. Harlan M. Krumholz, profesor de medicină la Universitatea Yale şi director al Centrului de Cercetare a Rezultatelor Yale New Haven. „Mulţi dintre pacienţii care prezintă simptome ale COVID-19 primesc rezultate negative în urma analizelor”, a spus şi dr. Alain Chaoui, şeful Congenial Healthcare, pentru The Boston Globe.
 
Cercetările preliminare din China sugerează că cel mai obişnuit tip de test COVID-19, cunoscut sub numele de test de reacţie în lanţ a polimerazei inverse a transcriptazei (RT-PCR), poate oferi rezultate fals-negative în aproximativ 30% din timp. Cercetarea chineză nu a fost încă revizuită, însă colegii doctorului Krumholz şi-au exprimat îngrijorarea că rata poate fi mai mare în SUA.
 
în caz contrar, dacă testul indică un rezultat pozitiv, informaţiile actuale arată că „este aproape sigur că aveţi infecţia", a scris Krumholz. 
 
Testele RT-PCR funcţionează prin detectarea unor bucăţi de material genetic viral prezente în mucusul, saliva şi celulele din cavitatea nazală a pacientului sau din zona gâtului. Acestea ar putea oferi rezultate fals-negative din mai multe motive, cum ar fi recoltarea unui eşantion insuficient de material genetic.
 
Medicii sfătuiesc toţi pacienţii, indiferent dacă primesc rezultat negativ pentru COVID-19 în urma testului, să presupună că sunt infectaţi şi să rămână în izolare. "Deocamdată, ar trebui să presupunem că oricine poate răspândi virusul", a scris Krumholz. „Dacă v-aţi expus riscului de îmbolnăvire şi aveţi simptome care sugerează infecţia cu noul coronavirus, e posibil să aveţi COVID-19 chiar dacă rezultatul testului este negativ.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici