Premierul Italiei, Giuseppe Conte, atac la producătorii de vaccinuri anti-Covid din cauza întârzierilor la livrare: ”încălcări contractuale grave care cauzează daune uriaşe în Italia şi în alte ţări”

  • Premierul italian Giuseppe Conte a criticat aspru producătorii de vaccinuri Covid-19 pentru întârzieri la livrarea vaccinurilor.
  • Conte a declarat că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a vorbit deja cu reprezentanţii AstraZeneca şi a anunţat că va lua măsuri legale împotriva firmei, la fel ca şi împotriva Pfizer-BioNTech.
  • Italia a vaccinat până acum 1,34 milioane de persoane dintr-o populaţie de 60 de milioane.
Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei, Giuseppe Conte, atac la producătorii de vaccinuri anti-Covid din cauza întârzierilor la livrare: ”încălcări contractuale grave care cauzează daune uriaşe în Italia şi în alte ţări”

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, atac la producătorii de vaccinuri anti-Covid din cauza întârzierilor la livrare: ”încălcări contractuale grave care cauzează daune uriaşe în Italia şi în alte ţări”

Premierul italian Giuseppe Conte a criticat aspru producătorii de vaccinuri Covid-19 pentru întârzieri în administrarea dozelor şi livrări mai mici din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare, potrivit dpa.
 
"Aceste întârzieri constituie încălcări contractuale grave care cauzează daune uriaşe în Italia şi în alte ţări europene," a scris Conte pe pagina de Facebook.
 
După ce partenerii BioNTech şi Pfizer au anunţat întârzieri în livrări săptămâna trecută, firma britanico-suedeză AstraZeneca a spus, de asemenea,că va livra mai puţine doze către Uniunea Europeană decât cele convenite.
 
"Dacă reducerea cu 60% a livrărilor în primul trimestru este confirmată, acest lucru ar însemna că Italia ar primi 3,4 milioane de doze în loc de 8 milioane," a mai scris Conte.
 
Conte a declarat că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a vorbit deja cu reprezentanţii AstraZeneca şi a anunţat că va lua măsuri legale împotriva firmei, la fel ca şi împotriva Pfizer-BioNTech, pentru a respecta contractele de vânzare.
 
AstraZeneca a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford din Marea Britanie, iar vaccinul este deja utilizat în Marea Britanie. Pe 29 ianuarie, serul ar putea fi aprobat şi în UE.
 
Italia a vaccinat până acum 1,34 milioane de persoane dintr-o populaţie de 60 de milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici