Raport ONU: Lumea tratează simptomele pandemiei, nu cauzele/ „Ne putem aştepta să vedem un flux constant de boli trecând de la animale la oameni în anii următori”

  • Lumea tratează simptomele medicale şi economice ale pandemiei coronavirusului, dar nu şi cauzele care sunt legate de mediu, potrivit autorilor unui raport al ONU, relatează The Guardian.
  • Prin urmare, ne putem aştepta la un flux constant de boli care să facă tranziţia de la animale la oameni în următorii ani, spun ei.
  • Numărul acestor epidemii „zoonotice” este în creştere, de la Ebola, Sars până la virusul West Nile şi febra Rift Valley, cauza principală fiind distrugerea naturii de către oameni şi cererea tot mai mare de carne, se arată în raport.
Urmărește
749 afișări
Imaginea articolului Raport ONU: Lumea tratează simptomele pandemiei, nu cauzele/ „Ne putem aştepta să vedem un flux constant de boli trecând de la animale la oameni în anii următori”

Raport ONU: Lumea tratează simptomele pandemiei nu cauzele/ "Ne putem aştepta să vedem un flux constant de boli trecând de la animale la oameni în anii următori”

Chiar înainte de Covid-19, 2 milioane de oameni mureau în fiecare an din cauza bolilor zoonotice, în mare parte în ţările mai sărace. Experţii au spus că focarul de coronavirus a fost foarte previzibil. „Covid-19 poate că este cel mai rău, dar nu este primul”, a declarat şeful ONU pentru mediu, Inger Andersen.

Raportul  spune că o abordare „unică pentru sănătate” care uneşte sănătatea umană, animală şi de mediul este vitală.

„Au existat atât de multe răspunsuri la Covid-19, dar majoritatea au tratat provocarea medicală sau şocul economic”, a spus prof. Delia Grace, autorul principal al raportului Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Institutul Internaţional de Cercetare a Animalelor.

„Dar originile sale sunt în mediu, sistemele alimentare şi sănătatea animalelor. Acest lucru seamănă foarte mult cu faptul că cineva este bolnav şi tratează doar simptomele nu şi cauza de bază. Există multe alte boli zoonotice cu potenţial pandemic. ”

„Creştere intensă a activităţii umane afectează mediul de pe toată planeta, de la creşterea aşezărilor umane şi a producţia de alimente, până la creşterea industriilor miniere”, a spus Doreen Robinson. „Această activitate umană descompune tamponul natural care odată a protejat oamenii de o serie de agenţi patogeni. Este extrem de important să analizăm cauzele fundamentale, altfel vom reacţiona constant la lucruri. ”

„Situaţia este clară că, dacă continuăm să exploatăm fauna sălbatică şi să ne distrugem ecosistemele, atunci ne putem aştepta să vedem un flux constant de boli trecând de la animale la oameni în anii următori”, a spus Andersen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici