Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, spune că singura modalitate de protecţie împotriva tulpinii Delta este vaccinarea

  • Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susţine că singura modalitate de protecţie împotriva tulpinii Delta este vaccinarea.
  • Specialistul a analizat evoluţia pandemiei în Australia şi Israel pentru a afla ce s-ar putea întâmpla în România.
  • Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Urmărește
569 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, spune că singura modalitate de protecţie împotriva tulpinii Delta este vaccinarea

Primul exemplu utilizat de Răzvan Cherecheş este de la o petrecere din Sydney, Australia, unde toţi participanţii care nu erau vaccinaţi s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

„Petrecere 30 persoane în Sydney, Australia - eveniment de superspread COVID-19. 24 infectaţi (nevaccinaţi), 6 ne-infectaţi (vaccinaţi). Vaccinul te protejează de infecţie”, a scris Cherecheş pe Facebook.

Cazurile de infectare s-au înmulţit şi în Israel din cauza tulpinii Delta. În România, valul patru al pandemiei ar putea ajunge în august, spune expertul.

„Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, responsabilă fiind tulpina Delta. Datorită faptului că peste 60% din populaţia adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări şi decese nu a crescut - cazurile noi au simptome uşoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară şi la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinaţi vor fi loviţi puternic - vom vedea o creştere a numărului de internări şi decese din rândul populaţiei nevaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheş.

Concluzia expertului în sănătate publică este că singura modalitate de protecţie împotriva tulpinii Delta o constituie vaccinarea.

Vaccinare anti-COVID România

20.564 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.715.262 de români au fost vaccinaţi de la începutul campaniei, din care 4.514.412 cu schema completă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, marţi, la ora 17.00, situaţia vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze Pfizer BioNTech 14.463, Moderna 595, AstraZeneca 637, iar Johnson&Johnson 4.869.

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 8.937.289. Au fost utilizate 7.089.323 de doze Pfizer BioNTech, 716.336 de doze Moderna, 841.215 doze AstraZeneca şi 292.385 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 5 reacţii comune şi minore la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 16.576 de reacţii comune şi minore.

130 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici