Rebelul medic francez Didier Raoult apără mai mult ca oricând hidroxiclorochina: Acest tratament pentru Covid este prea simplu, de aceea îi irită pe mulţi

  • Revista Paris Match i-a luat un nou interviu profesorului Didier Raoult, numit şi omul de ştiinţă preferat al publicului francez în contextul pandemiei de coronavirus
  • Profesorul Raoult promovează mai mult decât oricând utilizarea hidroxiclorochinei pentru eradicarea coronavirusului, în ciuda atacurilor la adresa sa.
  • Popularitatea medicamentului a luat proporţii, mai ales după ce preşedintele SUA, Donald Trump, l-a promovat ca fiind eficient în tratarea Covid-19.
  • Există temeri că hidroxiclorochina poate avea efecte secundare, cum ar fi probleme cardiace sau pierderea vederii
Urmărește
5290 afișări
Imaginea articolului Rebelul medic francez Didier Raoult apără mai mult ca oricând hidroxiclorochina: Acest tratament pentru Covid este prea simplu, de aceea îi irită pe mulţi

Sursă foto: Profimedia

Profesorul Didier Raoult crede că hidroxiclorochina este un „tratament standard pentru bolile pulmonare” şi spune că utilizarea sa este frecventă în Statele Unite, deoarece unul din opt americani „îl ia o dată pe an”. Medicul nu ezită să anunţe lansarea viitoare a unui „studiu internaţional privind siguranţa tratamentului cu hidroxiclorochină”, care va demonstra „fiabilitatea acestui medicament”.

Fragment din interviul acordat revistei Paris Match

Paris Match: În martie, în ziarul „La Provence”, v-aţi îndoit că boala Covid-19 va provoca 10.000 de morţi. Astăzi, există peste 200.000 de decese în întreaga lume, inclusiv peste 20.000 în Franţa. Vă recunoaşteţi eroarea?

Didier Raoult: Da, am spus că mă îndoiesc că vor fi mai mult de 10.000 de morţi. Ar fi trebuit să spun: „Nu cred că vor fi atât de mulţi”. Cu toate acestea, în fiecare an, 2 milioane de oameni din lume mor din cauza infecţiilor respiratorii. În ianuarie 2017, în indiferenţă generală, gripa de iarnă a ucis aproape 15.000 de oameni. Să aşteptăm raportul Covid-19 cu privire la mortalitatea medie anuală a populaţiei franceze (aproximativ 600.000 de decese) înainte de a califica situaţia drept gravă.

Paris Match: Revin la tratamentul dvs. Studiile arată efecte secundare semnificative. Un studiu clinic american sugerează că înrăutăţeşte situaţia prin deteriorarea altor organe. Un altul din Nisa îi atribuie 54 de cazuri de probleme cardiace, inclusiv 7 decese subite sau inexplicabile. Aceste rezultate vă fac să vă îndoiţi?

Didier Raoult: Absolut nu! Hidroxiclorochina este tratamentul standard de aur pentru pneumopatii (infecţii ale sistemului respirator). Unul din opt americani îl ia o dată pe an! Un studiu internaţional privind siguranţa tratamentului cu hidroxiclorochina, care va fi publicat în curând, demonstrează fiabilitatea acestei molecule. În ceea ce priveşte azitromicina, este cel mai prescris medicament din lume după aspirină ... Acest tratament este de simplu ca buna ziua, de aceea îi irită pe mulţi. Pornim de la un fapt: o boală fără leac. Logica este atunci banală. Ce medicament deja existent ar putea funcţiona? Pe de o parte, avem hidroxiclorochina, eficientă in vitro (în laborator). Pe de altă parte, un antibiotic, azitromicină, testat şi studiat. Testele noastre arată eficacitatea lor asupra virusului atunci când sunt combinate.

Paris Match: Lucraţi la un vaccin?

Didier Raoult: Deloc! Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluţia potrivită. Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează ... este chiar o provocare stupidă. S-au cheltuit aproape 30 de miliarde de dolari pentru HIV, vezi rezultatul! Nu este un război de laborator, ci un război de inteligenţă. Când nu ştim cum să gestionăm o boală infecţioasă, începem sa vorbim despre vaccin! Este deja dificil să obţineţi corect vaccinul antigripal, deci împotriva unui virus nou ... Sincer, şansa ca un vaccin pentru o boală emergentă să devină un instrument de sănătate publică este aproape de zero. Putem avea surprize, dar sunt sceptic.

Paris Match: Aţi fost la consiliul ştiinţific creat de guvern. De ce l-aţi părăsit brusc?

Didier Raoult: Nu putem duce un război cu oameni consensuali. Consensul este insuportabil. Nu poţi decide aşa. Aceşti oameni nu ştiu despre ce vorbesc! Şi toată lumea voia să iasă în faţă. A trebuit să dam bine, să reprezentăm Institutul Pasteur, Institutul de cercetari medicale etc. Nu există nimic fiabil ştiinţific în acest sens. Din partea mea, am făcut ceea ce trebuia făcut, sunt pregătit şi organizat. În 2003, am scris un raport privind riscurile epidemice, extras din observaţiile mele despre reacţia chinezilor la epidemia de SARS. În douăzeci de ani, nu au învăţat nimic. Drept urmare, nimeni nu poate testa coronavirusul. Emmanuel Macron ştie foarte bine acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici