Rusia a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume pentru animale. Când va începe producţia la scară largă

  • Rusia a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume pentru animale şi l-ar putea lansa pentru utilizarea la scară largă în luna aprilie.
  • Rosselkhoznadzor, instituţia de reglementare în domeniul agriculturii din ţară, a declarat miercuri că înregistrarea vaccinului a urmat studiilor clinice care au început în octombrie anul trecut pe câini, pisici, nurci, vulpi şi alte animale.
Urmărește
348 afișări
Imaginea articolului Rusia a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume pentru animale. Când va începe producţia la scară largă

Rusia a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume pentru animale. Când va începe producţia la scară largă

Konstantin Savenkov, director adjunct la Rosselkhoznadzor, a declarat reporterilor că vaccinul, Carnivak-Cov, „este primul şi singurul produs din lume pentru prevenirea COVID-19 la animale”, potrivit agenţiei de presă TASS.

El a spus că cercetările au arătat că vaccinul este sigur şi eficient, deoarece toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Savenkov a adăugat că vaccinul oferă o imunitate de „cel puţin de şase luni” şi producţia sa în masă ar putea începe încă din aprilie. A existat interes pentru vaccinul rus pentru animale din Grecia, Polonia, Austria şi Statele Unite, potrivit lui Savenkov, relatează CNN.

Anul trecut, Danemarca a ordonat sacrificarea în masă a nurcilor din cauza răspândirii coronavirusului. Între timp, infecţia COVID la pisici a fost înregistrată la Moscova şi regiunea Tiumen din vestul Siberiei.

Savenkov a subliniat că nu există dovezi a transmiterii noului coronavirus de la animale la oameni, după cum a afirmat în mod repetat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cu toate acestea, el a precizat că cercetările din Rusia au descoperit că noul vaccin „poate preveni alte mutaţii ale virusului, care apar adesea în timpul transmiterii inter-specifice a agentului patogen”.

Rusia a fost prima ţară care a anunţat că a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului, Sputnik V fiind înregistrat în august cu multă fanfară de la Kremlin.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici