- Home
- Coronavirus
- (11.03.2021, 11:35)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
S-a împlinit un an de când OMS a declarat pandemie de COVID-19. Cum au decurs lucrurile de atunci
- Pe 11 martie 2020 OMS a declarat pandemie de coronavirus.
- Pe 11 martie 2020 erau deja 118.000 de cazuri la nivel mondial şi 4.291 de oameni decedaţi.
- În România, pe 11 martie 2020, erau 47 de cazuri de COVID-19.
Urmărește
353 afișări
S-a împlinit un an de când OMS a declarat pandemie de COVID-19. Cum au decurs lucrurile de atunci
În acest timp, potrivit statisticilor, peste 118 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 2,6 milioane de decese asociate cu acest virus au fost înregistrate în întreaga lume.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ezitat în declaraţii, iar evaluarea de atunci a Oxford Economics arăta un cost al pandemiei de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru economia mondială, notează Aleph News.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat atunci că „OMS a evaluat această epidemie permanent şi suntem profund îngrijoraţi de nivelul alarmant al răspândirii şi severităţii, precum şi de nivelurile alarmante ale inacţiunii. Prin urmare, am făcut evaluarea şi COVID-19 poate fi catalogată drept pandemie”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Care este cel mai mare pericol pentru România? Răspunsul lui Iohannis
-
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă consultări la Palatul Cotroceni, zilele următoare
-
Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: PNL e pregătit să-şi asume răspunderea
Odată cu declararea stării de urgenţă, au fost luate măsuri de combatere a răspândirii virusului, iar populaţia de pe întreg mapamondul a fost izolată. Planeta a luat o pauză.
Pe 11 martie 2020, erau mai mult de 118 mii de cazuri de COVID-19 în 114 ţări ale lumii şi aproape 4.300 de oameni muriseră deja din cauza coronavirusului. În România, numărul cazurilor a ajuns în martie anul trecut la 47, iar în Bucureşti, 20 de oameni erau confirmaţi.
„Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări", a subliniat atunci directorul OMS.
Iată ce spuneau atunci autorităţile
Ludovic Orban, fost premier al României: „Domnul ministru al Sănătăţii, se întreabă toată lumea ce înseamnă că am intrat în scenariul 2. Şi aicea trebuie câteva explicaţii simple, ca să înţeleagă lumea că nu s-a întâmplat nimic. Decât că noi trebuie să facem nişte pregătiri suplimentare, în ceea ce priveşte reţeaua medicală”.
Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii: „Scenariul 2 este o fază de transmite sporadică în comunitate, suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania”.
Până la acest moment, în România, mai mult de 840 de mii de oameni s-au infectat, oficial, şi peste 21 de mii au murit. La nivel mondial, numărul celor infectaţi se apropie de 118 milioane, iar cel al victimelor COVID-19 a depăşit 2,6 milioane.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: EMA decide azi dacă aprobă cel de-al patrulea vaccin împotriva coronavirusului, cel într-o singură doză
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe