- Home
- Coronavirus
- (05.04.2020, 10:56)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sângele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru Covid-19 în Franţa
- Franţa începe un studiu clinic pentru Covid-19 cu o moleculă obţinută din sângele râmei de mare
- Hemoglobina râmei de mare poate evita moarte prin asfixie a bolnavilor de Covid-19
- Francezii au 5000 de doze de tratament şi pot produce rapid alte 15.000
Urmărește
3126 afișări
Sursa: Profimedia
Continuă cursa pentru un găsirea tratamentului pentru Covid-19. Oamenii de ştiinţă nu exclud nicio posibilitate şi se îndreaptă acum către sângele unui vierme marin, Arenicola marina. Francezii încep un studiu clinic pentru a vedea efectele sângelui viermelui de nisip, cunoscut şi ca râmă de mare, asupra organismului uman.
Cercetătorii şi-au îndreptat atenţia asupra hemoglobinei acestui vierme. Hemoglobina este substanţa care transportă oxigenul în corp, iar în cazul râmei de mare duce în sânge cu 40% mai mult oxigen decât hemoglobina umană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Acest respirator molecular, cu numele de cod Monaco, este o speranţă pentru a uşura povara secţiilor de terpaie intensivă. Într-o primă fază a studiului clinic, o substanţă obţinută din hemoglobina viermelui marin va fi injectată la zece pacienţi cu dificultăţi de respiraţie, pentru a vedea în primul rând dacă nu le face rău şi apoi dacă le îmbunătăţeşte respiraţia.
Molecula are o dimensiune de 250 de ori mai mică decât o globulă roşie şi ar putea ajunge în locuri cu circulaţie redusă, pentru a evita moartea prin asfixie a pacienţilor cu Covid-19. Ea este deja folosită pentru oxigenarea grefelor de rinichi.
Compania care o produce are o fermă de viermi marini şi spune că are disponibile 5000 de doze de tratament şi că poate produce rapid alte 15.000.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe