Scapi de COVID dar îl poţi da mai departe. Persoanele vaccinate care se infectează pot transmite virusul altora. Ce spun cercetătorii

  • Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au secvenţiat eşantioane de la 20 de angajaţi din domeniul Sănătăţii.
  • Angajaţii medicali au continuat să ia SARS-CoV-2 după ce au primit ambele doze fie de vaccin Pfizer, fie de cel Moderna.
  • Cercetătorii au comparat apoi probele colectate de la acest grup cu probele colectate de la 5.174 de persoane nevaccinate care au avut boala.
  • Concluzia: niciun vaccin nu este eficient 100% şi, deşi numărul persoanelor care iau virusul după vaccinare – cunoscut sub numele de cazuri de descoperire post-vaccin – este mic, tot mai multe studii arată că acestea sunt mai susceptibile de a fi infectate cu variante care au apărut în ultimele luni.
Urmărește
8291 afișări
Imaginea articolului Scapi de COVID dar îl poţi da mai departe. Persoanele vaccinate care se infectează pot transmite virusul altora. Ce spun cercetătorii
Concret, cercetătorii de la Universitatea Washington din Statele Unite au secvenţiat eşantioane de la 20 de angajaţi din domeniul Sănătăţii, care au continuat să ia virusul după ce au primit ambele doze fie de vaccin Pfizer, fie de cel Moderna, conform Telegraph.
 
Studiul a arătat că toţi cei 20 au fost infectaţi cu variante cu potenţial ridicat care au condus al doilea val de COVID în multe părţi ale lumii – opt aveau varianta britanică, unul varianta sud-africană, 10 aveau una dintre cele două variante californiene şi unul avea varianta braziliană a virusului SARS-CoV-2.
 
Cercetătorii au comparat apoi probele colectate din acest grup cu probele colectate de la 5.174 de persoane nevaccinate care au avut COVID.
 
În timp ce toţi cei din grupul vaccinat aveau o variantă gravă, doar 67% din persoanele nevaccinate aveau. Studiul a arătat, de asemenea, că persoanele vaccinate infectate cu SARS-CoV-2 aveau încărcături virale mari.
 
Dr. Pavitra Roychoudhury, autoarea-coordonatoare a studiului, a declarat că „înţelegerea predominantă” este că, deşi ar avea loc cazuri de descoperire a vaccinului, acestea ar fi unele uşoare.
 
Dar, spre deosebire de asta, ceea ce am văzut printre cele 20 de eşantioane ale noastre a fost că un număr dintre ele aveau de fapt încărcături virale destul de robuste. Acest lucru e îngrijorător în sensul că există cu siguranţă suficient virus pentru a îl putea secvenţia şi, probabil, ar putea exista suficient virus pentru a-l transmite mai departe”, a spus cercetătoarea.
 
Niciunul dintre cei 20 de pacienţi studiaţi nu a fost spitalizat şi nu se ştie dacă au transmis boala altora, a mai punctat dr. Roychoudhury. 
 
Un studiu recent realizat de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a arătat, de asemenea, că persoanele vaccinate care au contractat boala sunt, de asemenea, susceptibile să fie infectate cu alte variante mai noi.
 
Datele publicate la începutul acestei săptămâni au arătat că, la 30 aprilie, au existat 10.262 de cazuri de infecţie post-vaccinare în rândul celor 101 milioane de persoane care au fost complet vaccinate.
 
Aproximativ 555 din aceste 10.000 de probe au fost secvenţiate, cercetătorii descoperind că 356 au fost identificate ca variante ce ridică îngrijorări. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost cu varianta britanică, 33% au fost cu una dintre cele două variante din California, 8% au fost cu varianta braziliană şi 4% au fost cu varianta sud-africană.
 
Dr. Roychoudhury a declarat că constatarea încărcăturilor virale ridicate a arătat că este important să se monitorizeze cazurile de descoperire şi a subliniat importanţa continuării autoizolării.
 
Cu toate acestea, specialista arată că rezultatele studiului său nu au indicat faptul că vaccinurile actuale nu au fost eficiente.
 
O mulţime de răspunsuri la anticorpi sunt destul de vagi. Vaccinurile nu sunt concepute pentru a fi foarte specifice, aşa că vor putea viza variantele noi ale virusului”, a spus ea. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici