- Home
- Coronavirus
- (22.09.2020, 09:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schismă cu privire la al doilea val de coronavirus, în Marea Britanie: „Carantină doar pentru persoane vulnerabile sau carantină generală?"
- Grupuri "rivale" de oameni de ştiinţă din Marea Britanie se confruntă cu bătăi de cap cu privire la modul în care guvernul ar trebui să facă faţă pandemiei de Covid-19.
- Unul recomandă ca numai persoanele peste 65 de ani şi cei vulnerabili să fie protejaţi prin măsuri restrictive, în timp ce celălalt grup susţine măsuri la nivel naţional.
- Sfaturile conflictuale adresate guvernului britanic au venit în două scrisori deschise emise luni de la grupurile "rivale", relatează The Guardian.
- Cele două poziţii subliniază o schismă în cadrul comunităţii ştiinţifice cu privire la modul de abordare a celui de-al doilea val de coronavirus din Marea Britanie.
Urmărește
2034 afișări
Schismă în cadrul comunităţii ştiinţifice cu privire la al doilea val al coronavirului. FOTO Chris Whitty, director medical pentru Anglia şi Patrick Valance, consilier ştiinţific şef al guvernului/ Profimedia
Abordare ţintită
Treizeci şi doi de oameni de ştiinţă au semnat o scrisoare prin care avertizau că guvernul merge pe un drum greşit şi trebuie să-şi reconsidere politica de suprimare a virusului, adoptând în schimb o abordare ţintită.
Scrisoarea Gupta-Heneghan-Sikora avertiza că impunerea carantinei şi restricţiilor ori de câte ori creşte numărul cazurilor în întreaga ţară „duce la un prejudiciu semnificativ în toate grupele de vârstă, ceea ce probabil compensează orice beneficii”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
„Traseul existent este incompatibil cu profilul cunoscut al Covid-19, şi ar trebui să fie reconsiderat. Obiectivul nedeclarat pare a fi în prezent suprimarea virusului, până la un moment în care un vaccin poate fi implementat. Acest obiectiv este din ce în ce mai irealizabil ”, adaugă oamenii de ştiinţă.
Gupta şi colegii săi spun că ar trebui să ne gândim dincolo de coronavirus, ţinând cont de decesele care vor apărea din alte cauze. Şi ar trebui să ne gândim la impactul economic şi social al carantinei.
Întrebat care ar fi un nivel acceptabil al deceselor de Covid-19 în acest scenariu, Williams a spus: „Nu aşa ne gândim”. Au fost decese evitabile din alte cauze în timpul carantinei. „Trebuie să fii sigur că vei salva vieţi dacă vei lua măsuri care vor costa vieţi”, a spus el.
Ei spun că accentul pus pe numărul cazurilor şi numărul R (care indică rata infecţiei) este greşit şi supus interpretării, numărul persoanelor în stare gravă şi al deceselor contând, nu numărul de cazuri.
Decesele sunt în mare parte la populaţia în vârstă: 89% sunt la vârsta peste 65 de ani şi 95% la persoanele cu afecţiuni medicale preexistente. „Prejudiciul cauzat de politici uniforme (care se aplică tuturor persoanelor) va depăşi beneficiile”, scriu ei.
Celor cu risc ar trebui să li se spună, astfel încât să poată lua propria decizie cu privire la siguranţa lor. "Oferiţi publicului informaţii oneste şi obiective despre riscurile cu care se confruntă", a spus Williams.
Măsuri generale
Sprijinul pentru OCP şi Vallance, care par să susţină restricţii mai mari, a venit dintr-o scrisoare semnată de al doilea grup de oameni de ştiinţă, condus de Trisha Greenhalgh de la Universitatea Oxford şi susţinută de alţi 22.
A doua scrisoare, de la Greenhalgh şi colegii săi, spune că decesele şi bolile grave au avut loc la toate grupele de vârstă. Ei susţin că „Covid-ul de lungă durată” a afectat zeci de mii de oameni din Marea Britanie, mulţi dintre ei tineri.
Ei spun că nu este practic să fie separate persoane vulnerabile de restul într-o societate deschisă.
„În special pentru grupurile defavorizate (de exemplu, cei care locuiesc în locuinţe înghesuite şi gospodării multi-generaţionale). Mulţi bunici au grijă de copii în timp ce părinţii sunt la serviciu. ”
„Normalitatea” va fi probabil un compromis pentru ceva timp.
Ştiinţa în sine nu poate fi definitivă, recunosc ei. Deşi este întotdeauna util să aveţi mai multe date şi mai multe dovezi, avertizăm că, în această pandemie complexă şi în mişcare rapidă, certitudinea este probabil să rămână evazivă.
„Susţinem cu tărie eforturile dvs. continue de a suprima virusul în întreaga populaţie”, spun ei, în ceea ce va fi văzut ca o respingere a lui Gupta şi a colegilor săi.
Segmentarea populaţiei şi protejarea persoanelor în vârstă până la dezvoltarea imunităţii turmei nu vor funcţiona, adaugă ei în scrisoarea către autorităţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Coronavirus în România LIVE UPDATE 23 septembrie: Nou RECORD de infectări. Autorităţile au anunţat 1.767 de cazuri noi. 47 de decese s-au inregistrat în ultimele 24 de ore
Citește și: Doi angajaţi din MAE au COVID-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe