- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (29.11.2021, 10:24)
- Petru Mazilu
Specialist, despre evoluţia Omicron: A fi foarte optimist acum este destul de iresponsabil
Un specialist român stabilit în SUA avertizează asupra evoluţiei noii tulpini a virusului SARS CoV-2 şi spune că aceasta nu poate fi anticipată. A fi foarte optimist în momentul asta este destul de iresponsabil, este concluzia profesorului.
Urmărește
361 afișări
Sursa: Canva
Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie şi membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, susţine că evoluţia pandemiei nu poate fi anticipată.
„În ultimele două zile am citit în mod repetat afirmaţia că, deoarece nouă varianta Omicron nu pare a avea o patogenicitate foarte crescută, faptul că are o transmisibilitate mare e un lucru bun. Pentru că toată lumea se va imuniza rapid şi în felul asta vom scăpa mai repede. Că ceea ce se întâmplă este ilustrarea a ceea ce este scris în cărţile de virologie, anume că pe măsură ce tulpinile îşi cresc transmibilibitatea, le scade patogenicitatea. Cu părere de rău, o să trebuiască să va dezamăgesc”, a anunţat Apetrei, pe Facebook.
Expertul susţine că impactul modificărilor genetice asupra comportamentului virusului este foarte diferit de la un scenariu la altul. De asemenea, populaţia Africii de Sud este destul de diferită de populaţiile europene, astfel încât nu se ştie cum va evolua virusul în Europa.
„Omicron pare a avea o transmisibilitate foarte mare. Şi încărcături virale foarte mari. A fi foarte optimist în momentul asta este destul de iresponsabil. Că de obicei, cea mai bună atitudine este prudenţă. Masca. O spun cu toată responsabilitatea profesională, şi îmi pun întreagă carieră jos: cine se mai opune în momentul asta purtării măştii în mod sistematic şi corect este ori criminal ori cretin iremediabil. Şi dacă nu-i convine, să mă dea în judecată”, a precizat Cristian Apetrei.
În ultimele zile, varianta Omicron a fost descoperită în numeroase ţări din Europa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe