Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2

  • Marea Britanie se luptă cu o creştere accelerată a cazurilor de COVID-19
  • Încă de la început, specialiştii au recomandat suplimentele cu vitamina D, pentru a sprijini sistemul imunitar în lunile reci
  • Totuşi, oamenii nu apelează la suplimente şi atunci specialiştii cer ministerelor să adauge vitamina D în compoziţia alimentelor de bază, precum pâinea şi laptele
Urmărește
1625 afișări
Imaginea articolului Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2

Specialiştii din Marea Britanie cer ministerelor suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2

Specialiştii în sănătate, din Marea Britanie, atrag atenţia cu privire la deficienţa de vitamina D, de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie. Însă, pentru a se asigura că toţi primesc doza necesară, cel mai bine ar fi ca vitaminele să fie introduse în compoziţia alimentelor de bază, precum laptele şi pâinea.

Din lipsă de vitamina D, organismul este mult mai predispus la infecţii, conform studiilor. Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus (dintr-un eşantion de 216 participanţi), sufereau de o deficienţă de vitamina D.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. În Marea Britanie, însă, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham şi condus de Magda Aguiar, arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

Doctorul Dareth Gavies este de părere că o astfel de iniţiativă are nevoie de o planificare atentă. ”Trebuie alese foarte atent alimentele pe care ne hotărîm să le imbunătăţim, să le adăugam vitamine. În opinia mea, da, vitamina D fortifică sistemul imunitar şi ajută în caz de o infecţie”.

Profesorul Adrian Martineau, specialist în infecţii respiratorii la Universitatea Regina Maria, din Londra, s-a alăturat studiului şi conduce studiile clinice pe bolnavii de COVID-19. El urmăreşte să vadă dacă nivelul vitaminei D din organism influenţează sau nu evoluţia infecţiei cu SARS-CoV-2. Întregul program de studiu va urmări evoluţia a peste 5.000 de participanţi, pe toată perioada iernii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici