Spitalul Victor Babeş Timişoara a fost dotat cu un aparat care depistează cantitatea de anticorpi

  • Spitalul Victor Babeş Timişoara a fost dotat cu un aparat care depistează cantitatea de anticorpi.
  • Este un echipament unic în vestul României care stabileşte dacă plasma prelevată de la un donator care a avut COVID-19 poate fi folosită în tratamentul unor pacienţi.
  • Aparatul poate să analizeze 100 de probe în acelaşi timp. Rezultatul se obţine în 40 de minute.
Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Spitalul Victor Babeş Timişoara a fost dotat cu un aparat care depistează cantitatea de anticorpi

Spitalul Victor Babeş Timişoara a fost dotat cu un aparat care depistează cantitatea de anticorpi

Aparatul care determină cantitatea de anticorpi SARS-Cov-2 neutralizanţi a fost pus în funcţiune la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara. Echipamentul donat de o asociaţie stabileşte
dacă plasma prelevată de la un donator care a avut COVID-19 îndeplineşte criteriile necesare donării şi poate fi folosită pentru administrare în tratamentul unor pacienţi internaţi în spital.

„Până acum, plasma de la pacienţii ce au trecut prin boală, care era prelevată la Centrul de Transfuzii din Timişoara, era trimisă la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti pentru a se stabili dacă poate fi folosită sau nu. Se pierdea timp preţios cu trimiterea, analiza acesteia şi obţinerea răspunsului. Acum, determinarea cantitativă se poate face la noi, în laboratorul spitalului. Vorbim de un aparat ultraperformant”, a declarat medicul Delia Dogaru.

Aparatul poate să analizeze 100 de probe în acelaşi timp. Rezultatul se obţine în 40 de minute.

„Analizatorul automat de imunologie oferă un screening pentru potenţialii donatori. Practic, într-un interval foarte scurt de timp, putem spune dacă plasma convalescentă prelevată de la foştii pacienţi îndeplineşte criteriile necesare. Cu alte cuvinte, dacă persoana de la care a fost recoltată poate deveni donator de plasmă imunizată, adică să aibă o cantitate suficient de mare de anticorpi neutralizanţi. Din păcate, nu toţi cei care au avut COVID-19 au suficient de mulţi anticorpi neutralizanţi”, a precizat Delia Dogaru.

Potrivit specialiştilor, sensibilitatea acestei metode de testare depăşeşte 97 la sută. În plus, tehnologia utilizată este specifică unui singur tip de coronavirus, fără a se putea produce interferenţe din aceeaşi familie de viruşi. Acest tip de analiză este, practic, printre cele mai dezvoltate tehnologii imunologice existente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici