- Home
- Coronavirus
- (12.04.2022, 15:55)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strategia Suediei împotriva Covid a fost un eşec total: bătrânii au primit morfină în loc de oxigen
- Raport nemilos făcut Agenţiei de Sănătate Publică din Suedia cu dovezi ştiinfice.
- „Nu şi-a bazat sfaturile pe dovezi ştiinţifice, poporul suedez a fost ţinut la întuneric despre fapte fundamentale, bătrânii morfină în loc de oxigen, copiii obişnuiau să răspândească virusul”, se scrie în raport.
- În document s-a făcut dovada triajului pacienţilor, sortaţi între cine să fie tratat şi cine să fie trimis acasă.
Urmărește
10234 afișări
Strategia Suediei împotriva Covid a fost un eşec. bătrânii au primit morfină în loc de oxigen
Abordarea suedeză a epidemiei de Covid a fost un eşec. Acesta este ceea ce reiese din primul studiu ştiinţific sistematic despre strategia Suediei în gestionarea pandemiei, realizat la doi ani după primele infecţii, publicat în Humanities & Social Sciences Communications prin Nature.com.
După cum se ştie, demersul Suediei a vizat evitarea lockdown-ului, pentru a limita pe cât posibil prejudiciul economic, urmărind o imunitate „naturală” de turmă şi fără a impune vreodată blocaje sau restricţii ale libertăţii comerciale şi nici asupra circulaţiei cetăţenilor, dar bazându-se pe responsabilitatea individuală (restaurantele şi şcolile pentru copii sub 16 ani, de exemplu, au rămas deschise şi prezente pe tot parcursul pandemiei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Această strategie suedeză de laissez-faire a avut un mare cost uman pentru societatea suedeză” şi „mai multe studii au arătat că costurile umane ar fi fost semnificativ mai mici în Suedia, dacă ar fi fost implementate măsuri mai stricte, fără impacturi mai dăunătoare asupra economiei”.
Autorii studiului, oameni de ştiinţă din universităţile din Belgia, Suedia şi Norvegia, un „grup multidisciplinar cu experienţă în epidemiologie, medicină, studii religioase, istorie, ştiinţe politice şi drepturile omului”, care a fost „consiliat de mai mulţi experţi independenţi naţionali şi internaţionali”. „, a revizuit toate” articolele ştiinţifice relevante, evaluate de colegi, publicate despre managementul pandemiei în Suedia şi alte ţări nordice.
Agenţia de Sănătate Publică, autoritate fără specialişti
Guvernul suedez a delegat gestionarea pandemiei Agenţiei de Sănătate Publică, care, din 2014, i-a concediat sau i-a transferat pe toţi cei mai autorizaţi consilieri ştiinţifici ai săi la Institutul Karolinska. „Cu această configuraţie, autoritatea nu avea competenţă şi putea ignora faptele ştiinţifice”, explică raportul.
„Agenţia de Sănătate Publică nu şi-a bazat sfaturile pe dovezi ştiinţifice, ci pe preconcepţii despre pandemiile de gripă şi imunitatea turmei, bazându-se în principal pe un grup consultativ mic, cu un accent disciplinar îngust şi expertiză prea limitată”.
Poporul suedez a fost ţinut la întuneric cu privire la fapte fundamentale precum transmiterea prin aer a SARS-Cov-2, anume că persoanele asimptomatice pot fi contagioase şi că măştile protejează atât pe purtător, cât şi pe alţii”, continuă raportul. Consecinţele practice ale acestei alegeri au fost dăunătoare.
Iată cum le descrie raportul publicat de Nature.com:
• „Mulţi bătrâni au primit morfină în loc de oxigen, în ciuda proviziilor disponibile, punându-le efectiv capăt vieţii”.
• „Decizia de a oferi îngrijiri paliative pentru mulţi adulţi în vârstă este extrem de discutabilă; foarte puţini bătrâni au fost internaţi pentru Covid 19. Tratamentul adecvat (cu potenţial salvator de vieţi) a fost refuzat fără examinare medicală şi fără a informa pacientul sau familia acestuia sau a cere permisiunea. Mulţi oficiali au continuat să nege orice responsabilitate, iar în Suedia a existat doar strigăte publică limitată când a apărut acest lucru, naraţiunea comună este că cei din azilele de bătrâni sunt oricum sortiţi să moară în curând.”
• „În primăvara anului 2020, multe persoane nu au fost internate în spitale şi nici măcar nu au primit un examen de sănătate, deoarece nu erau considerate a fi expuse riscului, ceea ce a dus la moartea persoanelor la domiciliu, în ciuda faptului că căutau ajutor. În plus, au existat instrucţiuni de triaj disponibile în regiunea Stockholm, care au arătat că indivizii cu comorbidităţi, indice de masă corporală mai mare de 40 kg/m2, vârstă înaintată (80+)”.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe