- Home
- Coronavirus
- (22.04.2020, 22:20)
- Magda Gheorghiţă
Video Studiu american: Rata mortalităţii, mai mare la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină
- Un studiu american arată că rata a mortalităţii este crescută la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină
- Rata mortalităţii în cazul acestui tratament este de 28%
- Pacienţii care nu au fost trataţi cu hidroxiclorochină au murit în proporţie de 11%
Urmărește
911 afișări
Un studiu american arată că rată a mortalităţii este crescută, la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină. Cercetători americani spun că trebuie să aşteptăm însă rezultatele unor studii clinice mai ample.
Cel mai mare studiu făcut de americani cu hidroxiclorochină arată că tratamentul nu pare a funcţiona în cazul bolnavilor de COVID-19. 368 de pacienţi internaţi în spitalele pentru veterani din SUA au participat la studiu.
Autorii studiului, cercetători la Universitatea din Carolina de Sud şi Virginia, au analizat dosarele medicale ale pacienţilor, pe care i-au grupat în trei categorii pentru a-i compara: cei trataţi doar cu hodroxiclorochină, cei care au primit combinaţia hidroxiclorochină-azitromicină şi cei care nu au primit hidroxiclorochină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Proporţia pacienţilor decedaţi a fost mai mare în grupul care a fost tratat doar cu hidroxiclorochină – 28%. Cei care au primit combinaţia cu azitromicină au avut un procent al deceselor de 22%, iar cei care nu au fost trataţi cu hidroxiclorochină au murit în proporţie de 11%.
„O rată a mortalităţii crescută a fost identificată la pacienţii trataţi doar cu hidroxiclorochină. Aceste descoperiri subliniază importanţa aşteptării rezultatelor mai ample, randomizate, din studii controlate, înainte de folosirea de scară largă a acestor medicamente”, au spus autorii studiului.
Concluzia poate fi însă înşelătoare, scrie AFP, pentru că grupul care a primit doar hidroxiclorochină a fost, la începerea tratamentului, în stare mai gravă şi cu riscuri mai mari faţă de alte grupuri – avea mai mulţi fumători, diabetici sau pacienţi cu antecedente cardiovasculare şi pulmonare.
Autorii au corectat statistic acest dezechilibru iniţial şi au observat că riscul crescut de mortalitate se menţinea în grupul tratat doar cu hidroxiclorochină.
Studiul nu a observant diferenţe între necesitatea de ventilare mecanică la pacienţii care au luat hidroxiclorochină simplă sau în combinaţie cu azitromicină.
Pentru moment, studiul nu ar trebui extrapolat la nivel mondial, pentru că a fost făcut pe un tip specific de bolnavi: toţi au fost bărbaţi, în majoritate afro-americani, cu vârsta medie de peste 65 de ani.
Într-un alt studiu recent, cercetători din Franţa au analizat 181 de pacienţi cu pneumonie, care au avut nevoie de oxygen. Aproape jumătate au luat hidroxiclorochină în 48 de ore după ce au ajuns la spital. S-a descoperit că nu a fost o diferenţă semnificativă în rata mortalităţii sau a internării la terapie intensivă a celor două grupuri. Opt dintre pacienţi au avut un ritm cardiac neobişnuit şi a fost necesară întreruperea tratamentului. Studiul francez nu a fost evaluat din punct de vedere ştiinţific şi nici nu a fost publicat într-o revistă medical, scrie CNN.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe