- Home
- Coronavirus
- (22.04.2020, 22:20)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Studiu american: Rata mortalităţii, mai mare la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină
- Un studiu american arată că rata a mortalităţii este crescută la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină
- Rata mortalităţii în cazul acestui tratament este de 28%
- Pacienţii care nu au fost trataţi cu hidroxiclorochină au murit în proporţie de 11%
Urmărește
910 afișări
Un studiu american arată că rată a mortalităţii este crescută, la pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină. Cercetători americani spun că trebuie să aşteptăm însă rezultatele unor studii clinice mai ample.
Cel mai mare studiu făcut de americani cu hidroxiclorochină arată că tratamentul nu pare a funcţiona în cazul bolnavilor de COVID-19. 368 de pacienţi internaţi în spitalele pentru veterani din SUA au participat la studiu.
Autorii studiului, cercetători la Universitatea din Carolina de Sud şi Virginia, au analizat dosarele medicale ale pacienţilor, pe care i-au grupat în trei categorii pentru a-i compara: cei trataţi doar cu hodroxiclorochină, cei care au primit combinaţia hidroxiclorochină-azitromicină şi cei care nu au primit hidroxiclorochină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Proporţia pacienţilor decedaţi a fost mai mare în grupul care a fost tratat doar cu hidroxiclorochină – 28%. Cei care au primit combinaţia cu azitromicină au avut un procent al deceselor de 22%, iar cei care nu au fost trataţi cu hidroxiclorochină au murit în proporţie de 11%.
„O rată a mortalităţii crescută a fost identificată la pacienţii trataţi doar cu hidroxiclorochină. Aceste descoperiri subliniază importanţa aşteptării rezultatelor mai ample, randomizate, din studii controlate, înainte de folosirea de scară largă a acestor medicamente”, au spus autorii studiului.
Concluzia poate fi însă înşelătoare, scrie AFP, pentru că grupul care a primit doar hidroxiclorochină a fost, la începerea tratamentului, în stare mai gravă şi cu riscuri mai mari faţă de alte grupuri – avea mai mulţi fumători, diabetici sau pacienţi cu antecedente cardiovasculare şi pulmonare.
Autorii au corectat statistic acest dezechilibru iniţial şi au observat că riscul crescut de mortalitate se menţinea în grupul tratat doar cu hidroxiclorochină.
Studiul nu a observant diferenţe între necesitatea de ventilare mecanică la pacienţii care au luat hidroxiclorochină simplă sau în combinaţie cu azitromicină.
Pentru moment, studiul nu ar trebui extrapolat la nivel mondial, pentru că a fost făcut pe un tip specific de bolnavi: toţi au fost bărbaţi, în majoritate afro-americani, cu vârsta medie de peste 65 de ani.
Într-un alt studiu recent, cercetători din Franţa au analizat 181 de pacienţi cu pneumonie, care au avut nevoie de oxygen. Aproape jumătate au luat hidroxiclorochină în 48 de ore după ce au ajuns la spital. S-a descoperit că nu a fost o diferenţă semnificativă în rata mortalităţii sau a internării la terapie intensivă a celor două grupuri. Opt dintre pacienţi au avut un ritm cardiac neobişnuit şi a fost necesară întreruperea tratamentului. Studiul francez nu a fost evaluat din punct de vedere ştiinţific şi nici nu a fost publicat într-o revistă medical, scrie CNN.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe