STUDIU. Dependenţa în timpul coronavirusului: când oamenii se confruntă cu situaţii dificile, folosesc canabis

  • Un studiu francez sugerează o creştere a consumului de canabis printre utilizatorii frecvenţi din cauza măsurilor de izolare luate pentru a combate transmiterea coronavirusului
  • Nivelul ridicat de anxietate explică creşterea consumului în timpul izolării
  • Consumatorii, care şi-au făcut provizii din timp, sunt plictisiţi în acest moment de rutina zilnică
Urmărește
727 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Dependenţa în timpul coronavirusului: când oamenii se confruntă cu situaţii dificile, folosesc canabis

Adicţiile în timpul coronavirusului: când oamenii se confruntă cu situaţii dificile, folosesc canabis, afirmă un cercetător francez

Pentru consumatorii de canabis, izolarea este un calvar dureros. În cazul celor care suferă de boli insuportabile precum Parkinson, procurarea produselor asociate plantei de canabis devine un obiectiv dificil.

La jumătatea lunii aprilie a fost lansat în Franţa un studiu prin care se măsoară impactul Covid-19 asupra stării de sănătate a utilizatorilor de canabis, precum şi a practicilor folosite de aceştia pentru consum şi procurare. Mai mult de jumătate dintre persoanele care au completat sondajul utilizează canabis în scop medical sau terapeutic.

Analiza primului eşantion a relevat o creştere a consumului: mai mult de o treime dintre respondenţi fumau mai mult decât de obicei. Izolarea nu a produs o lipsă în Franţa a produselor din canabis, cu excepţia zonelor rurale. Dar majoritatea consumatorilor au sesizat o creştere a preţurilor.
 

Cercetătorii au formulat trei ipoteze în urma rezultatelor preliminare. O primă ipoteză arată că 46% dintre consumatori şi-au făcut provizii pe timpul izolării, iar cantităţile mari stocate ar fi determinat un consum crescut. A doua ipoteză emisă este legată de plictiseala pe care utilizatorii o resimt atunci când stau închişi în propriile case. Ultima ipoteză emisă se referă la creşterea graduală a nivelului de anxietate pe fondul izolării forţate din cauza epidemiei de coronavirus. Stările depresive pot fi un posibil conductor al accentuării consumului.

Specialiştii sunt îngrijoraţi că după 11 mai când măsurile restrictive vor fi ridicate să nu se producă o exacerbare comportamentală în rândul oamenilor frustraţi că au fost privaţi de activităţile sociale preferate, relatează 20 Minutes.


Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici