Studiu: Medicamentul administrat oral care reduce cu 50% şansa de spitalizare sau deces pentru pacienţii COVID-19

  • Medicamentul experimental molnupiravir a redus cu aproximativ 50% şansa de spitalizare sau deces pentru pacienţii cu risc de boală severă, potrivit rezultatelor studiilor clinice intermediare anunţate vineri.
  • Compania Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă a pilulei "cât mai curând posibil".
  • Rivali, inclusiv Pfizer se luptă pentru a dezvolta o pastilă antivirală uşor de administrat pentru COVID-19, dar până acum, doar cocktail-uri cu anticorpi - care trebuie administrate intravenos - sunt aprobate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 ne-spitalizaţi.
  • Dacă este autorizat, molnupiravir, care este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului, ar fi primul medicament antiviral oral pentru COVID-1
  • Ştirea a dus la o creştere a acţiunilor Merck cu aproape 8%.
Urmărește
4176 afișări
Imaginea articolului Studiu: Medicamentul administrat oral care reduce cu 50% şansa de spitalizare sau deces pentru pacienţii COVID-19

Studiu: Medicamentul administrat oral care reduce cu 50% şansa de spitalizare sau deces pentru pacienţii COVID-19

Studiul Merck a constatat că 7,3% dintre cei cărora li s-a administrat molnupiravir au fost fie spitalizaţi, comparativ cu 14,1% dintre pacienţii cu placebo. Nu au existat decese în grupul cu molnupiravir, dar au existat opt ​​decese la pacienţii cu placebo.

În cadrul studiului molnupiravir a fost administrat la fiecare 12 ore timp de cinci zile.

„Disponibilitatea unui antiviral oral eficient va fi deosebit de utilă în suplimentarea vaccinării ca mijloc de reducere a proporţiei pacienţilor care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti”, a declarat profesorul Penny Ward de la King’s College din Londra, potrivit Reuters,

Merck a declarat că secvenţierea virală făcută până acum arată că molnupiravirul este eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta.

Compania a declarat că ratele evenimentelor adverse au fost similare atât pentru pacienţii cu molnupiravir, cât şi pentru cei cărora li s-a administrat placebo, dar nu a oferit detalii despre efectele secundare.

Compania are un contract guvernamental SUA pentru a furniza 1,7 milioane de tablete de molnupiravir la un preţ de 700 de dolari bucată. CEO-ul Davis a declarat că Merck are acorduri similare cu alte guverne din întreaga lume şi că este în discuţii cu mai multe ţări. Compania a mai precizat că intenţionează să implementeze o abordare de stabilire a preţurilor bazată pe criterii de venit ale ţărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici