- Home
- Coronavirus
- (27.10.2020, 11:40)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Numărul persoanelor cu anticorpi COVID-19 este în continuă scădere, ceea ce confirmă faptul că nu putem dezvolta rezistenţă în faţa unei posibile reinfectări
- Un articol publicat de Wall Street Journal prezintă rezultatele unui studiu recent, efectuat pe 365.000 de adulţi din Marea Britanie, care s-au testat pentru anticorpi la reşedinţă, în perioada iunie-septembrie.
- Primele concluzii oferite indică faptul că nivelul de anticorpi din urma unei infectări cu COVID-19 nu ne protejează în faţa unei reinfectări şi, totodată, nivelul scade odată cu timpul.
- Doctorii nu pot confirma încă dacă anticorpii ne imunizează în faţa unei reinfectări cu COVID-19. Însă, dacă rezultatele studiului finanţat de Guvernul Marii Britanii se confirmă, atunci premisele obţinerii unei imunizări de grup sunt din ce în ce mai slabe.
Urmărește
6537 afișări
Studiu: Numărul persoanelor cu anticorpi COVID-19 este în continuă scădere, ceea ce confirmă faptul că nu putem dezvolta rezistenţă în faţa unei posibile reinfectări
Un articol publicat de Wall Street Journal prezintă rezultatele unui studiu recent, efectuat pe 365.000 de adulţi din Marea Britanie, care s-au testat pentru anticorpi la reşedinţă, în perioada iunie-septembrie. Cercetarea a fost realizată de Imperial College London şi Ipsos şi finanţat de Guvernul Marii Britanii.
Primele concluzii oferite indică faptul că nivelul de anticorpi din urma unei infectări cu COVID-19 nu ne protejează în faţa unei reinfectări şi, totodată, nivelul scade odată cu timpul. Numărul respondenţilor cu anticorpi a scăzut cu 26.5% începând cu luna iunie şi până la finalul lunii septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Totodată, persoanele asimptomatice au fost primele care au primit răspuns negativ în urma testărilor pentru anticorpi. Se pare că un bolnav de COVID-19 cu simptome îşi menţine nivelul de anticorpi pe o perioadă mai lungă de timp.
Doctorii nu pot confirma încă dacă anticorpii ne imunizează în faţa unei reinfectări cu COVID-19. Însă, dacă rezultatele studiului finanţat de Guvernul Marii Britanii se confirmă, atunci premisele obţinerii unei imunizări de grup sunt din ce în ce mai slabe. Imunizarea de grup are loc atunci când o parte semnificativă a populaţiei dezvoltă imunitate în faţa virusului, prin infectare sau prin vaccinare. Aşadar, la fel ca în cazul celorlalte virusuri gripale, anticorpii pentru COVID-19 persistă în organism pentru 6-12 luni.
Studiul nu confirmă dacă alte forme de imunizare, precum varianta imunizării cu celule T, protejează sau nu împotriva reinfectării cu COVID-19.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un nou val de coronavirus în Europa şi SUA? Restricţii anti COVID-19 în mai multe ţări, pe fondul creşterii numărului de cazuri. Scenarii posibile în Franţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe