- Home
- Coronavirus
- (15.10.2020, 22:49)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu OMS: Remdesivirul are un efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient cu coronavirus
- Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient, potrivit unui studiu OMS.
- Studiul a cercetat efectele remdesivirului şi a altor trei potenţiale medicamente.
- Remdesivirul a primit aprobarea parţială pentru utilizare în SUA şi UE, după ce un studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite a arătat, în aprilie, că a redus timpul de recuperare al bolnavilor de coronavirus de la 15 zile la 11.
Urmărește
2486 afișări
Profimedia
Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient, a constatat un studiu clinic realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Studiul Solidaritate, foarte aşteptat de OMS, a cercetat efectele remdesivirului şi a altor trei potenţiale medicamente pe un eşantiuon de 11.266 de pacienţi spitalizaţi. Rezultatele au arătat că niciunul dintre tratamente nu a afectat în mod substanţial mortalitatea sau a redus nevoia de ventilaţie a pacienţilor, conform unei copii a studiului analizat de Financial Times.
”Remdesivirul, hidroxiclorochina, lopinavirul şi interferonul par să aibă un efect redus asupra mortalităţii spitaliceşti,” arată studiul.
Rezultatele studiului OMS au arătat, de asemenea, că medicamentele au avut un efect redus asupra timpului în care pacienţii au stat în spital. Cercetătorii OMS au spus că studiul a fost conceput, în primul rând, pentru a evalua impactul asupra mortalităţii în spital.
Pe lângă alte medicamente, remdesivirul a fost folosit pentru tratarea preşedintele Donald Trump, după ce a fost depistat cu Covid-19. A fost dezvoltat de medicul american Gilead Sciences, iniţial ca un potenţial medicament pentru tratarea Ebola.
Remdesivirul a primit aprobarea parţială pentru utilizare în SUA şi UE, după ce un studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite a arătat, în aprilie, că a redus timpul de recuperare al bolnavilor de coronavirus de la 15 zile la 11. În iulie, Gilead a publicat date suplimentare care sugerează că tratamentul poate reduce probabilitatea de deces..
Studiile OMS arată că singurul medicament care poate creşte ratele de supravieţuire a celor înfectaţi cu SARS-CoV-2 este dexametazona, un steroid ieftin care poate fi administrat pe cale orală şi este disponibil pe scară largă în întreaga lume. OMS a recomandat utilizarea steroizilor pentru pacienţii cu cazuri severe de Covid-19.
Studiul Solidaritate este unul dintre cele mai mari în curs de desfăşurare a tratamentelor pentru Covid-19. Medicamentele pot fi adăugate sau eliminate din proces în orice moment. Rezultatele pentru cele patru medicamente din studiul OMS acoperă perioada martie până la începutul lunii octombrie.
Cercetările pentru remdesivir au implicat 2.750 de pacienţi. Participanţii au primit medicamentul timp de 10 zile, cu 200 mg livrate în prima zi şi 100 mg în zilele următoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe