- Home
- Coronavirus
- (01.04.2021, 21:57)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Vaccinul Pfizer anti-Covid-19 asigură o imunitate ridicată cel puţin şase luni după rapel. Serul are o eficienţă de 91% împotriva variantei sud-africane
- Imunitatea vaccinul Pfizer rămâne ridicată cel puţin şase luni după a doua doză, potrivit unui studiu de fază 3.
- Vaccinul are o eficienţă de 91% împotriva bolilor simptomatice timp de şase luni, au declarat companiile producătoare.
- Un mic studiu efectuat pe voluntari cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a arătat o eficacitate de 100% la această grupă de vârstă.
Urmărește
1197 afișări
Studiu. Vaccinul Pfizer Covid-19 asigură o imunitate ridicată la şase luni după rapel
Un studiu clinic de fază 3 în curs de desfăşurare al vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva coronavirusului confirmă că imunitatea rămâne ridicată cel puţin şase luni după a doua doză, au declarat joi cele două companii, relatează CNN.
Probabil că protecţia durează chiar mai mult decât atât, spun experţii în vaccinuri.
Vaccinul are o eficienţă de 91% împotriva bolilor simptomatice timp de şase luni, au declarat companiile. El pare să fie pe deplin eficient împotriva variantei B.1.351 a virusului, tulpina dominantă care circulă în Africa de Sud şi despre care cercetătorii se temeau că serurile anti-Covid nu ar fi eficiente, au afirmat cele două companii.
„Vaccinul a fost 100% eficient împotriva bolilor severe, aşa cum sunt definit de Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), şi 95,3% eficace împotriva COVID-19 sever, aşa cum este definit de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA),” a precizat Pfizer şi BioNTech.
Cercetările arată că protecţia va dura chiar mai mult de şase luni, au spus experţii în vaccinuri.
"Informaţiile provenite de la Pfizer / BioNTech reprezintă o veste bună, cu dovezi că cei înscrişi în studiile clinice de anul trecut sunt încă protejaţi. Deci ştim că imunitatea nu va fi de scurtă durată," a spus dr. Peter Hotez, expert în vaccinuri şi decan al şcolii de medicină tropicală de la Baylor College of Medicine.
Miercuri, companiile au declarat că un mic studiu efectuat pe voluntari cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a arătat o eficacitate de 100% la această grupă de vârstă.
„Aceste date confirmă profilul de eficacitate şi siguranţă favorabil al vaccinului nostru şi ne permite să depunem o cerere de licenţă pentru produse biologice (BLA) la FDA din SUA”, a declarat Albert Bourla, preşedintele şi directorul executiv al Pfizer.
O ”licenţă pentru produse biologice” este o cerere a unei aprobări complete.
Vaccinul are în prezent autorizaţie de utilizare de urgenţă, EUA, dar nu este autorizat complet.
”Eficacitatea ridicată a vaccinului observată până la şase luni după a doua doză şi împotriva variantei sud-africane oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului nostru,” a adăugat acesta.
Compania a testat vaccinul pe un eşantion de peste 46.000 de voluntari şi au fost confirmate 927 de cazuri de Covid-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe