- Home
- Coronavirus
- (22.03.2021, 11:02)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu AstraZeneca în SUA. Cercetarea arată că serul este sigur şi are o eficacitate de 79%
- Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării, potrivit unui studiu efectuat în SUA.
- Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.
- Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace.
Urmărește
671 afișări
Studiul AstraZeneca din SUA arată o eficacitate a vaccinului de 79% împotriva coronavirusului
Rezultatele unui amplu studiu din SUA au arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării, relatează CNBC.
Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.
Prin comparaţie, vaccinul Moderna are o eficacitate mai mare de 94% în prevenirea coronavirusului, iar vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a avea 95% eficienţă.
AstraZeneca a declarat că va continua să analizeze datele şi să se pregătească pentru analiza primară care va fi trimisă în următoarele săptămâni Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente pentru autorizaţia de utilizare de urgenţă.
Rezultatele vin la scurt timp după ce o mulţime de ţări au suspendat temporar utilizarea vaccinarii cu serul AstraZeneca în urma apariţiei cheagurilor de sânge la unele persoane vaccinate. Experţii din domeniul sănătăţii au criticat aspru această mişcare, citând lipsa de date, în timp ce analiştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra absorbţiei vaccinurilor, pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.
Germania, Franţa, Italia şi Spania sunt printre ţările care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a concluzionat că serul este sigur şi eeficient.
De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională pentru Tromboză şi Hemostază au recomandat ca ţările să utilizeze în continuare vaccinul Oxford-AstraZeneca.
AstraZeneca a declarat luni într-un comunicat luni că un consiliu independent care a analizat vaccinul său nu a identificat probleme de siguranţă legate de acesta. De asemenea, un neurolog independent a efectuat o altă analiză specifică a cheagurilor de sânge, precum şi a trombozei sinusului venos cerebral (CVST), un cheag de sânge extrem de rar în creier.
Consiliul de monitorizare a siguranţei datelor „nu a constatat un risc crescut de tromboză sau evenimente caracterizate de tromboză în rândul celor 21.583 de participanţi care au primit cel puţin o doză de vaccin. Căutarea specifică pentru CVST nu a găsit evenimente în acest proces.”
„Această analiză validează vaccinul AstraZeneca COVID-19 ca o opţiune suplimentară de vaccinare necesară, oferind încredere că adulţii de toate vârstele pot beneficia de protecţie împotriva virusului,” a precizat Ann Falsey, profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester, SUA şi co-autor al cercetării.
În special, vaccinul Oxford-AstraZeneca a avut o eficienţă de 80% în prevenirea coronavirusului la participanţii cu vârsta de peste 65 de ani.
„Aceste rezultate se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care arată că acest vaccin este bine tolerat şi extrem de eficient împotriva tuturor formelor severe COVID-19 şi pentru toate categoriile de vârstă,” a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al cercetării şi dezvoltării BioPharmaceuticals la AstraZeneca.
Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe