Suedia, noua Italie. Scrisoare deschisă a cercetătorilor pentru guvernul de la Stockholm, dupa depăşirea a 1.000 decese

  • Suedia a abordat o altfel de strategie în lupta cu pandemia de coronavirus
  • Autorităţile au decis să nu impună restricţii şi s-au limitat la a sfătui populaţia să se distanţeze social
  • Suedia are mai multe cazuri de COVID-19 decât toate ţările vecine
Urmărește
4685 afișări
Imaginea articolului Suedia, noua Italie. Scrisoare deschisă a cercetătorilor pentru guvernul de la Stockholm, dupa depăşirea a 1.000 decese

Suedia, noua Italie. Scrisoare deschisă a cercetătorilor pentru guvernul de la Stockholm, dupa depăşirea a 1.000 decese

Un grup de 22 de cercetători a semnat o scrisoare pe care a înaintat-o guvernului de la Stockholm. Ei cer, potrivit cotidianului Dagens Nyheter luarea de măsuri "rapide şi radicale".
 
Guvernul suedez, spre deosebire de celelalte ţări europene, a decis să meargă pe mâna strategiei care vorbeşte despre imunizarea de turmă. După atingerea numărului de 10.000 de îmbolnăviţi şi după trecerea pragului de 1.000 decese, autorităţile de la Stockholm au început să îşi reconsidere poziţia.
 
Oamenii de ştiinţă cer ca măsurile să fie luate cât mai rapid şi să înceapă cu restricţiile şi distanţarea socială forţată. În caz contrar, avertizează epidemiologii, Suedia ar putea cunoaşte o ascensine a deceselor asemănătoare Italiei.
 
Cu peste 6.000 cazuri şi 299 decese, Danemarca se află pe partea cealaltă a schemei de creştere şi a început să relaxeze restricţiile. Danezii au început cu redeschiderea şcolilor pentru elevii de până în 11 ani.
 
"La noi au existat mesaje discutabile din partea Ministerului Sănătăţii şi a celor aleşi", a spus Jan Lotvall, profesor la Universitatea din Goteborg.
 
"Dacă nu luăm măsuri puternice acum, va trebui oricum să luăm mai târziu. Dar cu un preţ mai mare", a mai spus el.
 
Epidemiologii cer guvernului suedez să închidă imediat şcolile şi restaurantele şi să se concentreze pe testarea în masă şi carantinarea celor suspecţi de îmbolnăvire.
 
Anders Tegnell, epidemiolog şef aflat în spatele strategiei guvernamentale, nu le împărtăşeşte însă viziunea.
 
"Dacă ne uităm la curba de creşstere, vedem că am avut undeva la 60 de decese pe zi. Am avut o evoluţie nefericită în zona de centrelor de îngrijire a bătrânilor, dar am început să lucrăm din greu în această direcţie", a spus Tegnell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici