- Home
- Coronavirus
- (08.04.2021, 10:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sunt unele vaccinuri COVID-19 mai eficiente decât altele?
Un răspuns clar este greu de spus, deoarece nu au fost comparate direct în studii. Dar experţii spun că vaccinurile sunt similare în ceea ce contează cel mai mult: prevenirea spitalizărilor şi a deceselor.
Urmărește
1243 afișări
Sunt unele vaccinuri COVID-19 mai eficiente decât altele?
„Din fericire, toate aceste vaccinuri par să ne protejeze de formele severe”, a spus pentru AP dr. Monica Gandhi de la Universitatea din California, San Francisco, citând rezultatele studiilor pentru cinci vaccinuri utilizate în întreaga lume şi un al şaselea care este încă în curs de examinare.
Şi dovezile din lumea reală, pe măsură ce milioane de oameni primesc vaccinurile, arată că toate funcţionează foarte bine.
Cu toate acestea, oamenii s-ar putea întreba dacă unul este mai bun decât altul, deoarece studiile efectuate înainte de lansarea vaccinurilor au constatat niveluri diferite de eficacitate. Problema este că studiile nu compară "mere cu mere".
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Vaccinurile cu două doze de la Pfizer şi Moderna, s-au dovedit a fi eficiente cu aproximativ 95% în prevenirea bolilor. Majoritatea studiile pentru aceste vaccinuri au fost efectuate înainte ca mutaţiile coronavirusului să înceapă să circule.
Johnson & Johnson a fost în proporţie de 66% împotriva bolilor moderate până la severe într-un amplu studiu internaţional. Doar în S.U.A., unde a existat o răspândire mai mică a mutaţiilor, a avut o eficienţă de 72%. Mai important a prevenit spitalizarea şi decesul.
Vaccinul AstraZeneca cu două doze utilizat în multe ţări s-a confruntat cu întrebări cu privire la gradul exact al eficacităţii sale indicat de studiile care au fost făcute în condiţii şi perioade de timp diferite. Dar experţii sunt de acord că şi acesta protejează împotriva celor mai grave forme ale bolii.
În întreaga lume, spitalizările scad în ţările în care s-au desfăşurat campanii aple de vaccinare, inclusiv Israel, Anglia şi Scoţia - indiferent de vaccinurile administrate. Iar primele date din SUA în rândul lucrătorilor esenţiali a furnizat dovezi suplimentare că vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt eficiente în 90% din cazuri împotriva infecţiilor, indiferent dacă au existat sau nu simptome.
În concluzie vaccinurile aprobate au eficiente diferite în funcţie de locul şi perioada în care au fost testate, dar toate îşi ating obiectivul principal: evitare formelor grave şi a deceselor.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe