- Home
- Coronavirus
- (30.06.2021, 09:32)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţara care nu va mai număra cazurile noi de coronavirus. „COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată”
- În timp ce ţările din regiunea Asia-Pacific înăspresc restricţiile din nou pentru a limita transmiterea variantei Delta a coronavirusului, Singapore a prezentat o nouă viziune pentru ca viaţa să revină la normal.
- Metoda a fost propusă de trei membri ai grupului de lucru COVID-19 din Singapore şi ar elimina toate restricţiile.
- Propunerea este o abatere radicală de la aşa-numitul model de „transmisie zero” adoptat de mai multe ţări.
Urmărește
1788 afișări
Ţara care nu va mai număra cazurile noi de coronavirus. „COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată”
Acest model de „transmisie zero”, care necesită măsuri de carantină stricte, va fi aproape imposibil de menţinut pe măsură ce se răspândesc noi variante, iar pe termen lung pur şi simplu nu este durabil, susţin membrii grupului de lucru. În schimb, ei spun că se poate trăi cu coronavirusul, potrivit CNN.
„Vestea proastă este că acest COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată. Vestea bună este că putem să trăim normal cu el printre noi", au declarat ministrul Comerţului din Singapore, Gan Kim Yong, ministrul Finanţelor, Lawrence Wong, şi ministrul Sănătăţii, Ong Ye Kung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin ameninţător, cum ar fi gripa, febra aftoasă sau varicela, şi să ne continuăm viaţa".
Cheia pentru o abordare mai uşoară a pandemiei? Vaccinarea
Aproape două treimi din populaţia din Singapore au fost vaccinate cu prima doză, până la începutul lunii iulie, şi se urmăreşte vaccinarea completă a acestora până pe 9 august.
„Vaccinurile sunt extrem de eficiente în reducerea riscului de infecţie, precum şi de transmitere. Chiar dacă sunteţi infectaţi, vaccinurile vor ajuta la prevenirea simptomelor severe ale COVID-19", au spus miniştrii.
Pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează, modul în care Singapore monitorizează zilnic numărul de infecţii COVID-19 se va schimba. „Ne vom îngrijora mai puţin de faptul că sistemul de sănătate va fi copleşit”, au spus ei.
În legătură cu variantele noi, mai contagioase, care prezintă o îngrijorare în întreaga lume, miniştrii au spus că ar putea fi necesare în viitor mai multe doze de vaccin şi au sugerat instituirea unui „program de vaccinare pe mai mulţi ani”.
„Odată cu vaccinarea, testarea, tratamentul şi responsabilitatea socială, poate însemna că, în viitorul apropiat, când cineva se îmbolnăveşte de COVID-19, răspunsul nostru poate fi foarte diferit faţă de cel de acum", au spus miniştrii.
Oraşul-stat de 5,7 milioane de oameni a înregistrat în medie aproximativ 18 cazuri pe zi în ultima lună şi doar 36 de decese de când a început pandemia, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
Noua sa abordare este o abatere de la regulile folosite în alte locuri care au reuşit să gestioneze pandemia, dar care au rate de vaccinare relativ scăzute şi au impus recent restricţii mai dure.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vaccinurile, eficiente împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19. Eficacitatea, uşor mai scăzută când vine vorba de tulpina indiană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe