Tatăl "Inspectorului Pădurilor" ştie când va fi vârful deceselor în România şi când poate fi considerată epidemia învinsă!

  • Bogdan Micu a gândit un model matematic care arată nivelul pe care îl va atinge număru cazurilor de Covid 19 în România
  • Bogdan Micu: Între 25 şi 30 aprilie vom trece de 1000 de decese, vârful va începe din 7 aprilie şi va dura până pe 15 mai
  • Bogdan Micu face parte din echipa care coordonează achiziţiile internaţionale de echipamente sanitare pe care România le face prin UNIFARM
  • Bogdan Micu este omul care a gândit sistemul IT numit "Inspectorul Pădurii", prin care autorităţile îi prind pe cei care defrişează ilegal pădurile
Urmărește
28931 afișări
Imaginea articolului Tatăl "Inspectorului Pădurilor" ştie când va fi vârful deceselor în România şi când poate fi considerată epidemia învinsă!

Tatăl "Inspectorului Pădurilor" ştie când va fi vârful deceselor în România şi când poate fi considerată epidemia învinsă!

Bogdan a analizat nivelul pe care îl va atinge numărul cazurilor de Covid 19 în România. El a ţinut cont de două variabile specifice României: rata distanţării sociale - adică 2 din 3 oameni respectă destul de serios distanţarea socială, şi numărul de infectaţi care a au intrat în ţară. Bogdan a verificat cu poliţia de frontieră cam câţi oameni au intrat în ţară şi de unde au venit, a verificat şi câţi oameni erau deja confirmaţi în acele ţări şi a ales un reper de 2000 de bolnavi iniţiali în ziua 0, adică 8 martie. 

Iată datele calculate de Bogdan Micu: 

1. Începând cu 8 aprilie vom trece de 5000 de persoane confirmate cu Covid 19. 

2. Udeva pe 25 aprilie - 30 aprilie +- 5 zile vom trece de 1000 de decese. 

3. Peakul ( vârful, cazuri în spital şi carantină cu simptome grave) va începe cam pe 7-9 aprilie şi va dura până în 15 mai. După 15 mai vom scădea sub 5000 de oameni în spitale şi carantină. 

4. Ziua cu cei mai mulţi oameni în spitale va fi aproximativ între 17-25 aprilie, cu aproximativ 8535 de oameni în spitale şi carantină dar cu simptome grave. 

5. În perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi. 

6. La 1 iulie mă aştept să fi declarat deja epidemia învinsă. Cu câteva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape niciunul. 

7. La 1 iulie când am fi învins, am fi avut 2657 decese. 

Bogdan vorbeşte însă şi despre date pe un scenariu mai improbabil de tip Italia.

"În general dacă mă iau după Italia şi extrapolez la România cifrele tind să se dubleze. Deci dacă vreţi scenariu pesimist înmulţiţi cu doi cifrele de mai sus. Mai rău de atâta e foarte improbabil să fie. Dar, durata rămâne aceeaşi. Doar parabola e mai înaltă. Azi modelul meu zice 2756 de infectaţi cu 112 decese. Şi sunt de fapt 2738 de infectaţi şi 107 decese," explică Bogdan. 

Iată graficul construit de Bogdan. Cum îl interpretezi?

1.Culoarea galbenă înseamnă numărul de persoane expuse virusului

2.Culoare roşie înseamnă numărul de persoane infectate

3. Culoarea albastru deschis înseamnă numărul de persoane spitalizate.

4. Culoarea albastru închis înseamnă numărul de decese. 

Bogdan îţi spune că graficul este pe zile şi că poţi citi în fiecare zi câţi oameni vor fi în spitale. Alegi o zi şi poţi calcula singur. 

Bogdan spune că predicţia lui este corectă pentru că datele calculate de el au corespund în cea mai mare parte cu datele reale. 

"De pildă când erau în ţară 1814 confirmaţi şi 70 de decese eu vedeam 1870 confirmaţi şi 90 de decese", spune Bogdan. 

Acest model ne ajută să ne facem o idee asupra duratei şi magnitudinii epidemiei în România. Bogdan a prezentat aceste date Premierului şi Ministrului Sănătăţii. Le-a spus că acest model îi ajută să prezică în mod automat necesarul de echipamente în spitale în avans. 

"Ar trebui să putem sta la masă cu autorităţile, să discutăm ce vom face pe 15 aprilie sau pe 30 aprilie, încă de azi. Totul trebuie automatizat şi debirocratizat în maximum 3 zile, altfel efortul nostru se va prăbuşi rapid sub greutatea realităţii de mâine", a adăugat Bogdan. 

"Eu am nevoie de această predicţie ca să pot evalua ce nevoie de echipamente va fi în ţară. Să ştiu ce trebuie cumpărat. Că nu poţi cumpăra de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 săptămâni. Trebuie strategie şi viziune. Altfel eşti mort în faşă pe piaţa internaţională de echipamente. În cazul de faţă este o versiune a simulării în care am ales un caz mai optimist decât Italia şi Spania. Am ales asta pentru că România, spre deosebire de alte ţări, a luat măsuri de distanţare socială mult mai devreme.", a explicat Bogdan pe pagina lui de facebook. 

Cine este Bogdan Micu?

Bogdan Micu este consilier la Ministerul Mediului, însă este şi antreprenor. Face parte  din echipa care coordonează achiziţiile internaţionale de echipamente şi materiale sanitare pe care le face România prin compania naţională UNIFARM. Este omul care a gândit sistemul IT din Ministerul Mediului, prin care autorităţile văd trasabilitatea lemnului şi îi depistează pe cei care taie pădurile ilegal. Sistemul se numeşte "Inspectorul Pădurii". Bogdan Micu are afaceri în 13 domenii diferite, printre care banking, construcţi, IT, comerţ, energie verde. 

 




 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici