Test inedit pentru coronavirus: Cercetătorii germani te cheamă la un concert pop. Te distrezi şi în acelaşi timp participi la un studiu

  • Cercetătorii germani invită mii de oameni la un concert pop pentru a studia cum se răspândeşte coronavirusul.
  • În cadrul experimentului se vor folosi maşini de ceaţă, dar şi dezinfectant fluorescent.
  • Spectatorii vor purta la gât un dispozitiv de tip „contact tracer” care colectează date despre fiecare mişcare şi atingere.
Urmărește
3832 afișări
Imaginea articolului Test inedit pentru coronavirus: Cercetătorii germani te cheamă la un concert pop. Te distrezi şi în acelaşi timp participi la un studiu

Test inedit pentru coronavirus: Cercetătorii germani te cheamă la un concert pop. Te distrezi şi în acelaşi timp participi la un studiu

Cercetătorii germani cheamă 4.000 de oameni la concertul artistului pop Tim Bendzo. În acelaşi timp, spectatorii vor participa la un studiu fiind echipaţi cu dezinfectant fluorescent pentru mâini şi dispozitive de urmărire a contactelor. În acest fel, oamenii de ştiinţă vor avea o imagine de ansamblu despre cum se răspândeşte coronavirusul la un eveniment de acest gen, scrie The Guardian.

Concertul va avea loc pe data de 22 august pe un stadion închis din Leipzig. Cei care vor să participe la studiu trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani şi să aibă test negativ pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de experiment. Dispozitivul pe care participanţii trebuie să-l poarte la gât este de tip „contact tracer”. Acesta transmite un semnal la un interval de cinci secunde şi colectează date despre mişcările fiecărei persoane, cât şi apropierea de ceilalţi spectatori.

Totodată, cercetătorii vor folosi vaporii maşinilor de ceaţă pentru a observa cum se poate răspândi coronavirusul prin aerosoli.

„Încercăm să aflăm dacă ar putea exista o cale de mijloc între vechiul şi noul normal care ar permite organizatorilor să lase suficiente persoane într-o sală de concerte fără a înregistra o pierdere financiară”, a declarat pentru The Guardian Stefan Moritz, şeful departamentului de Boli Infecţioase a universităţii.

Studiul a fost inclus într-un proiect de 990.000 de euro numit Restart-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici