- Home
- Coronavirus
- (09.09.2020, 15:17)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Testele pentru cel mai aşteptat vaccin anti Covid, produs de Oxford Astra Zeneca, au fost oprite temporar
- Faza 3 a testelor clinice pentru vaccinul anti Covid produs de Oxford Astra Zeneca sunt oprite temporar
- Specialiştii care lucrează la vaccin spun că unul dintre participanţii la studiu are efecte adverse
- Dagoş Damian: Cred că este vorba despre un regres temporar, testele se vor relua
- La ora actuală, în lume, nouă vaccinuri anti Covid sunt în faza 3 a testelor clinice
Urmărește
3329 afișări
FOTO: Profimedia
Ştii deja că vaccinul produs de Astra Zeneca împreună cu experţi de la Universitatea Oxford este printre primele vaccinuri anti Covid 19 care ar putea ajunge pe piaţă.
În el oamenii de pretutindeni şi lumea medicală îşi pun mari speranţe.
După ce a trecut însă cu bine de fazele 1 şi 2 ale testelor clinice, vaccinul întâmpină probleme fix în faza 3 a, cea în care vaccinul este testat pe 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Această fază este esenţială, pentru că experţii stabilesc siguranţa vaccinului, dată de efectele adverse pe care acesta le poate avea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Practic, faza 3 de testare este acum oprită, dar, atenţie, doar temporar. De ce? Pentru că un singur participant la studiu a avut efecte adverse, descrise de experţi ca fiind o "boală inexplicabilă". Ei nu ne spun însă despre ce efecte adverse este vorba concret.
Cert este că studiul ar putea reporni în câteva zile, şi că persoana care s-a îmbolnăvit după ce a primit acest vaccin îşi va reveni curând. În lume, la ora actuală, 9 vaccinuri au intrat în faza 3 a testelor clinice. În cursă sunt înscrise, printre alte vaccinuri, şi vaccinul rusesc, şi cele de la companiile americane Moderna şi Pfizer.
Iată ce-ţi spun specialiştii noştri despre cel de la Astra Zeneca:
„Studiile clinice pe vaccinuri durează de obicei mai mult decât durează cele pentru tratamente. Acum, ce s-a întâmplat cu acest vaccin, eu bănuiesc că e vorba despre un regres temporar, o situaţie care trebuie clarificată, după care testele se vor relua. Şi dacă mai aşteptăm 6 luni, un an, până apar mai multe vaccinuri, este la fel de bine, vorbim de un orizont de timp de un an jumate, doi ani, din momentul în care virusul a fost analizat”, este de părere Dragoş Damian, director executiv al Patronatului Producătorilor de Medicamente din România.
„Unul dintre incidentele care pot să apară frecvent se referă la posibilitatea unei apariţii a unui eveniment medical nedorit în rândul unora dintre persoanele care participă la studiu, fapt care este foarte frecvent în studii, pentru că aceste evenimente medicale pot să aibă legătură sau pot să nu aibă legătură cu produsul medicamentos sau vaccinul respectiv. Se poate întâmpla ca o persoană care a fost inclusă în studiu şi care să fi fost perfect sănătoasă anterior să dezvolte o apendicită acută sau o pancreatită acută su alte afecţuni care oricum ar fi apărut în condiţii de normalitate. În acest moment s-a suspendat temporar până în momentul în care se va obţine o infirmare sau o confirmare a legăturii de cauzalitate între vaccinul respectiv şi apariţia acestui eveniment nedorit”, spune şi Dr. Gindrovel Dumitra, preşedintele Comitetului de Vaccinologie al SNMF.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe