- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (22.09.2021, 18:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
O terapie Covid-19 obţinută cu ajutorul unei lame numită Fifi a demonstrat un „potenţial semnificativ” în studiile timpurii, relatează BBC.
Urmărește
4622 afișări
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
Este un tratament realizat pe bază de nanocorpi, versiuni mai mici şi mai simple ale anticorpilor, pe care lamele şi cămilele le produc în mod natural ca răspuns la o infecţie.
Odată ce terapia va fi testată la oameni, cercetătorii spun că ar putea fi administrată ca un simplu spray nazal, pentru a trata şi chiar preveni infecţia timpurie.
Prof. James Naismith a descris nanocorpii ca fiind fantastic de incitanţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
Conform prof. Naismith, care este unul dintre cercetătorii principali şi directorul Institutului Rosalind Franklin din Oxfordshire, cobaii de laborator infectaţi cu coronavirus şi trataţi cu noul spray nazal s-au recuperat complet în termen de şase zile.
Tratamentul a fost, până în prezent, testat numai pe animale de laborator, dar Public Health England a spus că se numără printre „cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.
La fel ca anticorpii noştri, nanocorpii se prind de viruşii şi bacteriile care ne pătrund în corp, etichetând invadatorul cu un „steag roşu” care permite restului armamentului imunitar al corpului să-l vizeze pentru distrugere.
„Aici am primit un ajutor de la Fifi, lama institutului Franklin”, a explicat prof. Naismith.
Prin vaccinarea lamei Fifi cu o bucată mică, neinfecţioasă, din proteina virală, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Oamenii de ştiinţă au ales apoi cu grijă şi au purificat cei mai puternici nanocorpi dintr-o probă de sânge a lui Fifi.
Echipa a reuşit apoi să crească cantităţi mari din moleculele special selectate.
Profesorul Naismith şi colaboratorii săi, care şi-au publicat cercetările în revista Nature Communications, au fost de acord că, chiar şi cu succesul vaccinurilor Covid, ar fi foarte importantă apariţia unor tratamente eficiente în viitor.
„Nu toată lumea este vaccinată cu aceeaşi viteză”, a spus el, „şi există riscul apariţiei unor noi variante capabile să ocolească imunitatea vaccinului”.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:03
-
astăzi, 18:30