STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii

O terapie Covid-19 obţinută cu ajutorul unei lame numită Fifi a demonstrat un „potenţial semnificativ” în studiile timpurii, relatează BBC.

Urmărește
4621 afișări
Imaginea articolului STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii

STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii

Este un tratament realizat pe bază de nanocorpi, versiuni mai mici şi mai simple ale anticorpilor, pe care lamele şi cămilele le produc în mod natural ca răspuns la o infecţie.

Odată ce terapia va fi testată la oameni, cercetătorii spun că ar putea fi administrată ca un simplu spray nazal, pentru a trata şi chiar preveni infecţia timpurie.

Prof. James Naismith a descris nanocorpii ca fiind fantastic de incitanţi.

Conform prof. Naismith, care este unul dintre cercetătorii principali şi directorul Institutului Rosalind Franklin din Oxfordshire, cobaii de laborator infectaţi cu coronavirus şi trataţi cu noul spray nazal s-au recuperat complet în termen de şase zile.

Tratamentul a fost, până în prezent, testat numai pe animale de laborator, dar Public Health England a spus că se numără printre „cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.

La fel ca anticorpii noştri, nanocorpii se prind de viruşii şi bacteriile care ne pătrund în corp, etichetând invadatorul cu un „steag roşu” care permite restului armamentului imunitar al corpului să-l vizeze pentru distrugere.

„Aici am primit un ajutor de la Fifi, lama institutului Franklin”, a explicat prof. Naismith.

Prin vaccinarea lamei Fifi cu o bucată mică, neinfecţioasă, din proteina virală, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Oamenii de ştiinţă au ales apoi cu grijă şi au purificat cei mai puternici nanocorpi dintr-o probă de sânge a lui Fifi.

Echipa a reuşit apoi să crească cantităţi mari din moleculele special selectate.

Profesorul Naismith şi colaboratorii săi, care şi-au publicat cercetările în revista Nature Communications, au fost de acord că, chiar şi cu succesul vaccinurilor Covid, ar fi foarte importantă apariţia unor tratamente eficiente în viitor.

„Nu toată lumea este vaccinată cu aceeaşi viteză”, a spus el, „şi există riscul apariţiei unor noi variante capabile să ocolească imunitatea vaccinului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici