Trei vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns în etapa finală de testare/ Cursa este condusă de China

  • Vaccinul experimental al Sinovac Biotech (SVA.O) a devenit cel de-al doilea din China şi al treilea din lume care va intra în etapa de testare finală la sfârşitul acestei luni.
  • China a reunit sectoarele statului şi mediul privat, în încercarea de a combate boala care a ucis peste 500.000 de oameni în întreaga lume.
  • Multe alte ţări, inclusiv Statele Unite, se coordonează strâns cu sectorul privat pentru a încerca să câştige cursa de dezvoltarea a vaccinurilor, relatează Reuters.
Urmărește
3230 afișări
Imaginea articolului Trei vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns în etapa finală de testare/ Cursa este condusă de China

Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID este condusă de China.

Succesul Chinei în eliminarea infecţiilor cu COVID-19 face mai dificilă efectuarea de studii la scară mare a vaccinurilor şi până în prezent doar câteva alte ţări au fost de acord să lucreze cu ţara asiatică. După scandalurile din trecut legate de vaccinuri, Beijingul va trebui, de asemenea, să convingă lumea că a îndeplinit toate cerinţele de siguranţă şi calitate.

O entitate controlată de stat a realizat mai multe seturi de vaccin într-o perioadă scurtă „viteza de război”, iar armata a permis folosirea experimentală pe personal. Unitatea de cercetare medicală a Armatei Populare de Eliberare lucrează, de asemenea, cu firme private, inclusiv CanSino (6185.HK), pentru a dezvolta vaccinuri COVID-19.

Provocând supremaţia occidentală a industriei, China se află în spatele a opt dintre cei 19 candidaţi aflaţi în faza de testare pe oameni.

Vaccinuri dezvoltate în China sunt bazate pe tehnologia vaccinului inactivat - o tehnologie care este bine cunoscută şi a fost utilizată pentru a face vaccinuri împotriva bolilor precum gripa şi rujeola.

În schimb, mai mulţi rivali occidentali, cum ar fi Moderna (MRNA.O), din SUA şi CureVac şi BioNTech (BNTX.O) din Germania, folosesc o nouă tehnologie numită mesager RNA.

China are totuşi provocări mari, întrucât epidemia a apărut în ţară, împiedicând eforturile de a efectua studii mari.

De atunci şi-a schimbat atenţia peste mări, dar doar o serie de ţări şi-au manifestat disponibilitatea de a colabora - Emiratele Unite, Canada, Brazilia, Indonezia şi Mexic. Nici marile state europene, nici Statele Unite nu au manifestat interes pentru vaccinurile COVID-19 din China, deoarece se concentrează pe propriile proiecte.

China trebuie să abordeze, de asemenea, îngrijorările cu privire la problemele sale de calitate şi siguranţă a vaccinului, în urma mai multor scandaluri în ceea ce priveşte vaccinurile slab calitative din ultimii ani.

China spune însă că a introdus anul trecut o lege care reglementează industria vaccinurilor, cu sancţiuni mai severe pentru vânzarea şi fabricarea de vaccinuri false sau de calitate scăzută decât alte produse medicamentoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici